logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI 301dn - Błąd 928: Power ON/OFF po burzy, wymiana części nie pomaga

MiroLord 23 Lis 2017 11:01 4608 3
REKLAMA
  • #1 16843385
    MiroLord
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    Witam. Mam problem z drukarką po listopadowej burzy. Mam drugą taką samą drukarkę jako dawcę części.

Dawca części wyświetlał błąd 121: High Voltage power supply interface error

Reanimowana drukarka początkowo martwa, brak reakcji na przycisk POWER. Podmiana płytki zasilacza - bez zmian.
    Po podmianie płytki z logiką ożyła. Zainicjowała się normalnie. Po naciśnięciu przycisku POWER SAVE wyświetliła błąd 928: Power ON/OFF error.
    Kod błędu jest opisany jako "The fuser motor is not running normally".
    Podmieniłem fuser z dawcy części - drukarka znów ruszyła, zainicjowała się, lecz historia się powtórzyła - po naciśnięciu POWER SAVE znowu mam błąd 928.
    Teraz wygląda to tak - drukarka włącza się, przechodzi RAM CHECK, po INITIALIZATION od razu wskakuje error 928 i miga kontrolka ATTENTION.
    Co jeszcze mogę sprawdzić/podmienić?

EDIT - Chyba coś pomieszałem z kodem błędu. Dla Oki 301 service call 928: Fuser motor lock error

EDIT 2 - Jeszcze jedno, po odłączeniu drukarki od zasilania na kilkanaście minut znowu wystartowała. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu znowu error 928.
  • REKLAMA
  • #2 16843769
    anty35
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    Prawdopodobnie musisz wstawić szybki bezpiecznik do resetu -jak byś wymieniał na nowy piec.Poszukaj na necie w które piny trzeba go wstawić.Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 16844527
    MiroLord
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    Znalazłem gdzie go wstawić, ale jaki to ma być? 125V 63 mA będzie ok?
  • #4 16844794
    anty35
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    Najlepiej podłącz amperomierz(przez z druciki na zewnątrz) i jak pojawi się napięcie to rozłącz szybko i powinno być ok.
REKLAMA