logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Listwa przeciwprzepieciowa do kompa - domek jednorodzinny

Portal 09 Sie 2005 16:38 1403 6
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 1720066
    Yoga
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Z tych co podałeś ja wybrałbym listwę firmy lestar ze względu na większy max. prąd wyładowczy.
  • REKLAMA
  • #3 1720119
    Portal
    Poziom 16  
    Ocena: 58
    zapomnialem dodac - mieszkam w dzielnicy domkow jednorodzinnych w ktorych prad jest dostarczany jeszcze droga powietrzna
  • REKLAMA
  • #4 1720129
    tuman0
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Umnie prad tez jest dostarczany linią powietrzną posiadam listwe lestara tą która zamierzasz kupić i radze ci ją także kupić jeszcze sie na niej nie zawiodłem .
  • REKLAMA
  • #5 1720151
    Portal
    Poziom 16  
    Ocena: 58
    tuman0 napisał:
    Umnie prad tez jest dostarczany linią powietrzną posiadam listwe lestara tą która zamierzasz kupić i radze ci ją także kupić jeszcze się na niej nie zawiodłem .

widze ze tak jak ja ty rowniez jest z B-stoku - moze wiesz w ktorym sklepie na 100% ja dostane ?
  • #6 1720175
    krzysiu77
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    Ja osobiscie jestem sceptycznie nastawiony do listw zasilajacych.
    W pracy mialem przypadek gdzie w listwie zwarł się warystor, co powodowalo ze na N pojawila sie faza, i spaliło centralke telefoniczna i faks.
  • #7 1720359
    wladekp
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    krzysiu77 napisał:
    Witam,
    Ja osobiscie jestem sceptycznie nastawiony do listw zasilajacych.
    W pracy mialem przypadek gdzie w listwie zwarł się warystor, co powodowalo ze na N pojawila się faza, i spaliło centralke telefoniczna i faks.

Zgodnie z prawami "urządzenie zabezpieczające zawsze uszkodzi urządzenie zabezpieczane"

no ale bez śmiechów - jednostkowy przypadek nie daje obrazu całości
    w UPS-sie też masz warystory które mogą spowodować taki sam skutek
    tym nie mniej trzeba pamietać że nie ma urządzeń które na 100% ochronią nas przed niespodziankami, ale każda ochrona jest lepsza niż żadna

Podsumowanie tematu

✨ Rozważano zakup listwy przeciwprzepięciowej do komputera i urządzeń peryferyjnych w warunkach domku jednorodzinnego z zasilaniem prądu linią powietrzną. Porównano dwa modele: Lestar LFT2001A oraz acar XProtector ultra RJ. Zalecano wybór listwy Lestar ze względu na wyższy maksymalny prąd wyładowczy, co jest istotne przy zasilaniu powietrznym. Użytkownicy potwierdzili skuteczność modelu Lestar LFT2001A, podkreślając brak problemów podczas użytkowania. Zwrócono uwagę na ryzyko uszkodzenia urządzeń przez awarie warystora w listwach zasilających, jednak podkreślono, że żadna ochrona nie daje 100% gwarancji, a każda forma zabezpieczenia jest lepsza niż brak ochrony.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA