logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG G Pro Lite Dual D686 - Nie startuje, błąd przy logo

byqu13 25 Lis 2017 12:49 2181 3
  • #1 16847779
    byqu13
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam, mam problem z moim starym LG G Pro Lite Dual D686. Telefon leżał długi czas w szufladzie, nikt z niego nie korzystał. Teraz jest potrzebny jako drugi telefon i niestety przy uruchamianiu wyskakuje błąd pod logo LG " error boot certification verification -1". Telefon się wyłącza. Próbowałem podłączyć go do komputera, niestety zero reakcji. Próbowałem sekwencji power off+volume +/-, niestety to samo. Wibracja, czarny ekran i samo logo LG i tak w kółko póki trzymam przyciski, jak puszczę to dokładnie to samo co przy normalnym uruchomieniu. Czy ktoś może mi pomóc? Niestety nie jestem za mocny w te klocki dlatego potrzebuję pomocy. Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #2 16848088
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Sprawdź napięcie baterii. Spróbuj też wgrać nowy firmware.
  • #3 16849149
    byqu13
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    nutergsm napisał:
    Sprawdź napięcie baterii. Spróbuj też wgrać nowy firmware.

Jutro sprawdzę napięcie. A co do firmware to jak najbardziej, tylko czy jakieś rady skoro po podłączeniu usb komputer w ogóle nie widzi telefonu? Bo jakby dało się normalnie to zrobić to nie zastanawiałbym się nawet chwili bo nic ważnego na telefonie nie ma.
  • Pomocny post
    #4 16849357
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Spróbuj na naładowanej zewnętrznie baterii - np. zasilaczem laboratoryjnym lub ładowarką uniwersalna. Tak:

- Wyjąc baterie z telefonu
    - Przytrzymać klawisz głośności w gore
    - Wsadzić baterie
    - Podłączyć do komputera kablem usb

Telefon powinien być w trybie aktualizacji oprogramowania i czekać na dalsze Twoje czynności. Baterie możesz spróbować naładować na standardowej ładowarce załączonej do telefonu, ale jeżeli to nic nie pomoże przez kilka godzin, to naładuj tak jak opisane powyżej.

To jest pierwszy krok, bateria najlepiej naładowana do pełna.

Potem pobierz sterowniki i spróbuj wgrać oprogramowanie poniższym oryginalnym oprogramowaniem - dla cierpliwych wersja - dla niecierpliwych zawsze można zanieść do serwisu - opis działania tego programu na pewno znajdziesz na forum - powinien miec w zasobach pliki dla Twojego modelu LG :
    Załączniki:
    • B2CAppSetup.exe (255.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA