logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 106 - niestabilne działanie kierunkowskazów i innych systemów elektrycznych

damian22-11 25 Lis 2017 18:13 906 2
REKLAMA
  • #1 16848465
    damian22-11
    Poziom 9  
    Witam. Postaram się w prosty sposób wytłumaczyć mój problem w którym kończą mi się pomysły co może się dziać. Kupiłem Peugeota 106 i problem był już gdy kupowałem z kierunkowskazami. Mianowicie świecily po włączeniu a nie mrugaly. Dojechałem tak do domu i teraz albo są sprawne i mrugaja jeżeli auto zostawię na godzinę dwie a po przejechaniu czasami kawałka drogi czasami kilku km zaczyna jest brak kierunkowskazów wgl nie działają traci się też wtedy po kolei wszystko inne: nawiew grzanie szyby podczas hamowania gaśnie radio i zapala się ko trolka ładowania. Po jakimś czasie znowu wszystko jest ok. Sprawdzane włączniki kierunków ładowanie przy obciążeniu i podczas obciążenia wszystko książkowe. Zmieniane przekaźniki, akumulator sprawdzane włączniki awaryjnych kierunków masy kable i nic nie widać. Ktoś miał podobny problem??
  • REKLAMA
  • #2 16848486
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2098
    damian22-11 napisał:
    Kupiłem Peugeota 106

Może Skodę 100MB (100 małych błędów ) :D
    Z opisu wynika dziwna sytuacja, ja osobiście bym zaczął od sprawdzania połączeń mas. One są wspólną częścią dla wszystkich obwodów.
  • #3 16848526
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 939
    Czy na pewno wszystkie masy sprawdzone?
    Ta główna na skrzyni, i podłużnicy?
    Pod deską, za pedałami też?

Przekaźnik od kierunkowskazów znalazłeś? To nie jest zwykły przekaźnik.
REKLAMA