logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Awaria napędu bramy Home HG1000 i sterownika pieca po wizycie gości - przypadek?

klifo 26 Lis 2017 10:37 1107 3
REKLAMA
  • #1 16849502
    klifo
    Poziom 1  
    Witam. Wystawiłem na sprzedaż przyczepę i jeden z zainteresowanych (kombinator jakich mało, żeby zarezerwować przyczepę opowiedział bajkę o bezdomnym wujku, ...szkoda gadać) przyjechał z 3 kolegami z czego 1 poszedł za dom "na siku" a 2 pozostało w aucie. Do rzeczy. po Ich wizycie okazało się, że napęd bramy garażowej home hg1000 przestał działać (no wiem, nie był nowy, mógł się po prostu zepsuć) ale oprócz tego w tym samym momencie sterownik pieca gazowego u mnie również przestał działać a u teścia (dom bliźniak) przestawił się w każdym parametrze (i godzina i temperatury i czasy przełączeń). Jak dla mnie to za dużo zbiegów okoliczności naraz żeby się nie przestraszyć (napęd u teścia był wyłączony, bo w zasadzie od samego początku teść podnosi bramę ręcznie). Proszę o radę, czy faktycznie to nie przypadek, że 3 awarie wystąpiły w tym samym czasie. Pozdrawiam
    Maciek.
  • REKLAMA
  • #2 16849949
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Bardziej to wygląda na problem z zasilaniem, skok napięcia brak "zera" itd, itp.
  • REKLAMA
  • #3 16855072
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    I co koleś zza domu czy Ci dwaj w samochodzie tyle napsuli? Ile mieli na to czasu? Sprawdź czy żona nie zaciążyła w tym czasie, bo jak czytam to co napisałeś to zastanawiam się nad postawieniem na to drobnych.
  • #4 16855557
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2103
    Może gość miał wściekły mocz, zakłócający potencjał ziemi wokół twojego domu i wywołał silne prądy błądzące.
    klifo napisał:
    (napęd u teścia był wyłączony, bo w zasadzie od samego początku teść podnosi bramę ręcznie)

...Bo właśnie do tego stosuje się automatykę bramową: by była , bo co sąsiedzi powiedzą, a może od dawna nie działała, skoro nie używana?
    A tak poważnie, to może te uszkodzenia wystąpiły już wcześniej, tylko nie zauważyłeś i każdą anomalie zaczynamy kojarzyć z obcymi na terenie, a nie w sposób normalny.
    Kupili choć ta przyczepę???
REKLAMA