logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DTF2 - Zawieszanie się przy wgrywaniu softu, błąd pamięci, ciemny wyświetlacz

Amatorr 09 Sie 2005 21:04 1182 9
REKLAMA
  • #1 1720731
    Amatorr
    Poziom 11  
    mam dtf2 jak wgrywam soft to w pewnym momiecie mi zawiesza sie i wyskakuje error memory czy to oznacza ze mam uwalona pamiec. bo liste i eprrom moge wgrac. mam ciemny wyswietlacz pomocy juz caly tydzien sie mecze.prosze dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1721117
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    Ocena: 24
    A wlutował kolega grzebień i J-Tagiem próbował zrobić?????
    Załączniki:
    • dtf2 rescue.rar (991.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 1722233
    misiuzeb
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    wrozka na wakacjach, moze napiszesz co wgrywasz czym i pod jakim systemem ???
  • REKLAMA
  • #4 1722643
    Amatorr
    Poziom 11  
    moge wgrać kazda liste i eeprom.ale jak wgrywam 2mb soft to wyskakuje mi w pewnym momencie error memory i mam ciemny wyswietlacz wgrywam oczywiscie orginalny soft.czyzby poszla pamiec jak co to napiszce jaka to jest i ile kosztuje... bo juz mam dosc chyba ze da sie ja jakos uratowac moze wyczyscic pomocy
  • #5 1722928
    misiuzeb
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    ale cos mi tu smierdzi , hmmm jak bys wgral tylko kawalek softu to tuner byl by martwy i juz by sie nie dal programowac przez kabelki

jtag i zobaczyc czy sie da skasowac flasha

dalej nie napisales o co prosilem
    dla mnie EOT
  • REKLAMA
  • #6 1722951
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    przecież ma nick świadczący o jego zaawansowaniu :P :D
  • #7 1723797
    Amatorr
    Poziom 11  
    mlynek jak zes taki cwaniak to bys sie zdziwil wiecej napewno tunerkow zrobilem od ciebie ale pierwszy raz mam dtf2 i to uwalony. juz mi sie udalo wgrac soft orginal ale mam problem bo na wyswietlaczu ma teraz err co to oznacza.dzieki
  • REKLAMA
  • #8 1723949
    -MŁYNEK-
    Poziom 24  
    No to jak jesteś taki harnaś to co to dla Ciebie, jak TYLE tunerków robisz, to poszukaj a nie czekaj na gotowe.

A co do ilości tunerków.... hmmm kto by się zdziwił to by się zdziwił...
  • #9 1724011
    serek
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    miałem kiedyś taki przypadek . wymiana kości flasha nie pomogła . przelutowanie wszystkiego co w pobliżu CPU też nie pomogło . ale za to jak stukłem w PCB to zaskoczył na jakiś czas . druk wielowarstwowy .

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy tunera DTF2, który podczas wgrywania oryginalnego softu o rozmiarze 2MB zawiesza się i wyświetla błąd pamięci (error memory). Mimo to możliwe jest wgranie listy i eeprom. Po próbie wgrania softu wyświetlacz pozostaje ciemny lub pokazuje komunikat "err". Dyskusja sugeruje, że problem może być związany z uszkodzoną pamięcią flash lub błędami w układzie PCB. Próby wymiany kości flash i przelutowania elementów wokół procesora nie przyniosły trwałego efektu. Wskazano możliwość użycia J-Taga do skasowania flasha oraz zewrzenia punktu serwisowego na płycie, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Użytkownik poszukuje informacji o rodzaju i kosztach pamięci do wymiany oraz sposobach jej naprawy lub oczyszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA