logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy możliwa jest adaptacja kierownicy pod xbox one?

MichalP71 29 Lis 2017 13:53 6588 5
REKLAMA
  • #1 16856729
    MichalP71
    Poziom 9  
    Witam
    Mam pytanie do szanownych forumowiczów.
    Otóż posiadam konsolę xbox one i starą ponad 10 letnią ale wypasioną i mało używaną kierownicę thrustmastera (na usb) Xbox oczywiście jej nie widzi
    ze względu na to że nie ma do niej sterowników.
    Moje pytanie jest takie : czy istnieje możliwość ingerencji w kierownicę aby konsola zaczęła ją obsługiwać?

Przepraszam jeżeli zadałem pytanie w złym dziale.
  • REKLAMA
  • #2 16856812
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Jeśli konsola jej nie wykrywa tzn, że nie ma jej sterowników i jest z nia niekompatybilna. Na pudle od kierownicy pisze z jakim sprzętem współpracuje.
  • REKLAMA
  • #3 16857010
    lazania
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Tak jak kolega wyżej napisał, a alternatywnych sterowników nie znajdziesz.
  • REKLAMA
  • #4 16858349
    MichalP71
    Poziom 9  
    Panowie. Właśnie pisałem że nie ma sterowników czyli niekompatybilna. Nie chcę ingerować w konsolę. Pytam czy można "przerobić " kierownicę tzn czy jest możliwość zmiany jakiegoś układu scalonego albo innej jakiejś płytki (???) w kierownicy żeby konsola ją zobaczyła.
    Chodzi mi czy można kierownicę przerobić pod sterowniki w xboxie nie na odwrót.
  • REKLAMA
  • #5 16858639
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Piszemy iż jest niekompatybilna bo nie da się jej tak prosto przerobić, kierownica do Xbox One musi posiadać w elektronice specjalny układ zabezpieczający, jedynie jakby zdobyć uszkodzoną mechanicznie kierownicę ze sprawną elektroniką od xboxa wtedy pewnie udałoby się ją przerobić. Więcej jest opisane w artykule z linku.
    http://www.eurogamer.pl/articles/2014-11-07-o-co-chodzi-z-kierownicami-na-ps4-i-xbox-one
  • #6 16858920
    MichalP71
    Poziom 9  
    Dziękuję. Wyczerpująca odpowiedź.
    Czy możliwa jest adaptacja kierownicy pod xbox one?
REKLAMA