logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother HL-5350DN - Proszę o analizę stopnia zużycia drukarki

gulki81 30 Lis 2017 16:02 2211 5
REKLAMA
  • #1 16859110
    gulki81
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    Słuchajcie, zakupiłem drukarkę poleasingową. Mógłby ktoś znający się na rzeczy rzucić okiem na załącznik i napisać, w jakim mniej więcej stanie technicznym ona jest? Kupiłem jakiś totalny szrot, czy jest szansa, że jeszcze trochę mi posłuży? ;) Sprzęt zakupiłem do użytku domowego. Będę drukował może z 10 stron dziennie.

Brother HL-5350DN - Proszę o analizę stopnia zużycia drukarki
  • REKLAMA
  • #2 16859382
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 287
    Te drukarki mogą pocisnąć dużo nawet drugie razy tyle, choć to zależne od egzemplarza, także przy 10 stronach dziennie starczy na długie lata jeśli nic Cię nie zaskoczy. A co do zużycia to 37k stron to dość dużo ale to wszystko zależy od ceny kupna jej, a co do podzespołów to ciężko stwierdzić, ponieważ większość idzie zresetować bez większego problemu mogą pokazywać 1000% a mogą mieć faktycznie 10% wszystko wyjdzie w praniu.
  • REKLAMA
  • #3 16862441
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 924
    Jak na moje oko była resetowana, gdyż niemożliwym jest żeby poleasingowa miała czegoś 100 % a wątpię, żeby przed sprzedażą ktoś jeszcze w nią inwestował...
    Trzeba zobaczyć jak wygląda grzałka, bo to jedna z droższych części...
  • REKLAMA
  • #4 16863602
    pecet7
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    Przebieg niski - miewałem egzemplarze z przebiegami powyżej 200tys i chodziły bez problemu.
    Sprawdzić jak wygląda fuser/grzałka.
    Bęben do tego modelu kosztuje grosze, rolki i laser przy tym przebiegu powinny jeszcze długo posłużyć.
    Liczniki oczywiście resetowane, ale to norma.
  • REKLAMA
  • #5 16865450
    gulki81
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    Drukarka kosztowała mnie 200 zł. Podobno ma nowy bęben i nabity do pełna toner. Mam 14 dni na zwrot i 12 miesięcy gwarancji, dlatego postanowiłem zasięgnąć Waszej opinii. A w jaki sposób mogę sprawdzić grzałkę? Orientowałem się przed zakupem ile kosztuje zespół grzewczy no i nie jest to cena niska, a zamienników nie spotkałem. Taniej wyjdzie zakup kolejnej drukarki poleasingowej niż wymiana grzałki. Rozumiem, że grzałkę mogę sprawdzić jedynie organoleptycznie, czyli wzrokowo? Co powinno mnie zaniepokoić, bo nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia?
REKLAMA