logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AGREGAT/GENERATOR PRĄD. 4.5KW KRAFT WELE nie chce zapalić.

M_ario11 01 Gru 2017 09:51 1029 2
REKLAMA
  • #1 16860419
    M_ario11
    Poziom 2  
    Witam wszystkich ma problem z uruchomieniem agregatu (AGREGAT/GENERATOR PRĄD. 4.5KW KRAFT WELE), mam go już ok. 6 lat i nie było z nim żadnego problemu(używany był przeważnie w zimie i na wiosnę - sporadycznie). Wymieniłem w nim gaźnik i świecę sądząc że to ich wina jednak i to nie pomogło. Jak podleje paliwa pod świecę to zapali na kilka sekund a następnie zaczyna strzelać dusi się i gaśnie - dodam jeszcze, że kupowałem specjalnie paliwo na dwóch różnych stacjach.
    Proszę wszystkich chętnych o jakąś podpowiedź. Dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 16860441
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1681
    M_ario11 napisał:
    Jak podleje paliwa pod świecę to zapali na kilka sekund a następnie zaczyna strzelać dusi się i gaśnie

Więc są dwie możliwości - z jakiegoś powodu nie dostaje paliwa, albo ma go za dużo i przez to się dusi - raczej jest ta druga opcja. Jak go podlewasz pod świecę, to przed odpaleniem zmniejsz mu trochę ssanie (jeżeli co takiego jest).
    Ja w zimie w moim agregacie (2T), żeby nie gimnastykować się z szarpaniem odpalam go na gazie z butli na zmniejszonym ssaniu - odpala za 2-3 pociągnięciem. Po odpaleniu odejmuję gaz i dalej już idzie na benzynie. Gdyby przy gazie miał pełne ssanie, to albo nie nie chciałby odpalić, albo po odpaleniu by się dusił i gasł.
  • #3 16868325
    M_ario11
    Poziom 2  
    Paliwa raczej nie ma za dużo, bo świeca jest sucha. W sobotę kupiłem autostart i niby trochę silnik zaskakiwał, ale po paru próbach pojawił mi się ogień na obudowie filtra i się trochę wystraszyłem - na tym zaprzestałem i nadal nic nie mogę poradzić. O gazie z butli to nawet nie chcę myśleć, bo mógłbym jeszcze siebie i garaż w powietrze wysadzić.
REKLAMA