logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dodanie nowego pilota do SPACE RE434SP (nowy model) ręcznie.

adamo000 02 Gru 2017 14:03 6492 7
REKLAMA
  • #1 16862933
    adamo000
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Chciałbym dodać nowe piloty do sterownika, ale nie chcę dokupować modułu bezprzewodowego do komunikacji z komputerem. W środku są przyciski i na pewno da się jakoś dodać pilot ręcznie - ale pytanie czy jest w ogóle taka opcja i może ktoś z forumowiczów wie jak to zrobić? Szukałem instrukcji, ale wszystkie opisują sposób z komputerem - zdalnie.

Piloty mam pasujące, bo dokupiłem zapasowy do mojego.

Z góry dziękuję.

Dodanie nowego pilota do SPACE RE434SP (nowy model) ręcznie.Dodanie nowego pilota do SPACE RE434SP (nowy model) ręcznie.
  • REKLAMA
  • #2 16863625
    Adrian_C
    Poziom 17  
    Ocena: 97
    Jeśli radio nie jest zablokowane lub odłączone przyciski to naciśnij przycisk danego kanału dioda się zapali lub zacznie migać (nie pamiętam) wtedy naciśnij przycisk na pilocie i powinna dioda zgasnąć
  • REKLAMA
  • #3 16863878
    adamo000
    Poziom 10  
    Obiekt jest kilkadziesiąt km od mojego miasta, więc potrzebuję pewnych info, żeby pojechać załatwić i wrócić ;) Aczkolwiek dzięki Adrian_C za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #4 16863911
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    Wiem, że to nie przystoi mężczyźnie ale może czas sięgnąć do instrukcji?
  • #5 16863927
    adamo000
    Poziom 10  
    Jedyna instrukcja jaką udało mi się po godzinie grzebania na różnych stronach w internecie znaleźć to instrukcja programowania za pomocą komputera - napisałem to w poście. To nie szafa z Ikei ;)
  • REKLAMA
  • #6 16863940
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    2. Kodowanie
    2.1. Wpisywanie pilotów do pamięci urządzenia RE434SP.
    1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk wybranego kanału 1, 2, 3, lub 4, aż dioda LED (2) zacznie
    pulsować. Radio przechodzi do trybu nauki transmisji pilota.
    2. W czasie pulsowania diody LED należy nacisnąć wybrany przycisk pilota tak długo, aż
    dioda LED zaświeci się światłem ciągłym. Radio przyjęło pierwszą transmisję. Zwolnić
    przycisk pilota.
    3. Ponownie nacisnąć ten sam przycisk pilota co poprzednio. Dioda LED zgaśnie sygnalizując
    zakończenie procedury.
    4. W celu dopisania kolejnego pilota należy powtórzyć procedurę od punktu 1.
    Odbiornik, po zainicjowaniu procedury nauki, jeśli nie pojawi się transmisja z pilota pozostaje w
    nauce przez okres ok. 20 sekund. Po tym czasie powraca do trybu pracy. Ten sam czas jest
    odliczany jeśli nie pojawi się druga poprawna transmisja z pilota. W każdej chwili można wyjść z
    procedury nauki transmisji naciskając przycisk CLR (3).
    Wpisywanie, konfiguracja, usuwanie pilotów jest również dostępne za pomocą aplikacji
    RE434MANAGER.
  • #7 16867692
    adamo000
    Poziom 10  
    Dzięki lamberb, wszystko działa ;)
  • #8 17571064
    adamo000
    Poziom 10  
    Pytanie, czy będą działać piloty z częstotliwością 433,92 MHz? Na obudowie częstotliwość pracy jest podana 432,92MHz. Dzisiaj chciałem dodać pilot CAME i odbiornik nie chciał przyjąć go do bazy. Inna brama z takim samym odbiornikiem przyjeła. Dodam, że moduł to RE434SP.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sposobu na ręczne dodanie nowych pilotów do sterownika SPACE RE434SP bez użycia modułu bezprzewodowego. Otrzymał wskazówki dotyczące procedury kodowania pilotów, która polega na przytrzymaniu przycisku kanału, aż dioda LED zacznie pulsować, a następnie naciśnięciu przycisku na pilocie. Po zakończeniu procedury użytkownik potwierdził, że wszystko działa poprawnie. Pojawiło się również pytanie o kompatybilność pilotów o częstotliwości 433,92 MHz z odbiornikiem RE434SP, ponieważ niektóre piloty nie były akceptowane przez urządzenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA