logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder HORIZON UPC opinie uwagi

szon 02 Gru 2017 21:30 16929 6
REKLAMA
  • #1 16863932
    szon
    Poziom 19  
    Ocena: 197
    Witam, od dwóch miesięcy jestem klientem UPC i użytkownikiem tego cuda jakim jest dekoder HORIZON. Wiele lat sygnału dostarczała mi Vectra, więc mam porównanie. Dekoder ten to totalne nieporozumienie, wymienię minusy w porównaniu z dekoderem Vectra.
    1.posiada tylko jeden zbiór ulubione, bez możliwości edytowania.
    2.wersja językowa tylko z lektorem. Vectra dawała możliwość wyłączenia lektora i była wersja oryginalna ewentualnie z napisami.
    3 w opisach filmów nie ma tak istotnych informacji jak rok produkcji i kraj produkcji
    4 jak jestem w zbiorze ulubione to często przełącza się samoistnie w ogólne i trzeba wchodzić w menu i zmieniać. Byłem w salonie ale wiadomo nic nie wskórałem bo tylko mają to cudo. Piszę tą wiadomość bo chciałem przestrzec żeby zwracać w przypadku zmiany lub wyboru dostawcy na tą kwestię, bo jak bym to wiedział to na pewno nie zmieniłbym. Proszę o opinie ewentualnie o sugestie jak by odstąpić od umowy ale chyba się nie da i trzeba się męczyć z tym g....em.
  • REKLAMA
  • #2 16864807
    miro.nasz
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Witaj!
    Musisz reklamować,może uda Ci zmienić na inny lub żądać by dekoder spełnił Twoje
    oczekiwanie.Po reklamacjach możesz próbować rozwiązać umowę.To też zależy jak ta umowa napisana.Za zerwanie umowy mogą żądać kary umowne.

Pozdrawiam Miro.Nasz
  • REKLAMA
  • #3 16864951
    szon
    Poziom 19  
    witam, no niestety jak pisałem firma dysponuję tylko tym jednym modelem dekodera, trochę to dziwne. Dostałem taką odpowiedz w salonie, a może dostałem taką odpowiedz na odczepnego. Może należało by zgłosić reklamację na piśmie? Proszę o odpowiedz bo twierdzę że praca dekodera zależy od oprogramowania i czy można by poprzez zmianę jego wyeliminować niektóre z nich, mam tu na myśli ilość zbiorów ulubione. Wady o których piszę na pewno nie wszystkim by przeszkadzały z tej prostej przyczyny że nie potrafią sobie stworzyć swoich zbiorów, znam takie przypadki mnie natomiast bardzo.
  • #4 17063028
    Krzysztof7900
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie niestety też uszczęśliwiono mnie tym dekoderem nie dość że na czuwaniu pobiera 25 Wat to ciągłe zawieszki co powoduje iż muszę resetować cały dekoder do ustawień fabrycznych.
    Już dwukrotnie wymieniano mi sprzęt nas nowy, zirytowany też chciałem aby oddano mi stary dekoder ale jak to twierdzi obsługa nie ma takiej możliwości.
    A ty kliencie upc płać i płacz i ciągle się denerwuj że następnego dnia się nie uruchomi.
    Zapomniałem wspomnieć iż zawiesza mi całkowicie telewizor choć nie wiem jak to jest możliwe.
  • REKLAMA
  • #5 17739408
    krajesiak
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    Jest może jakieś ukryte menu diagnostyczne z parametrami sygnału, które da się wymusić z poziomu użytkownika?
  • REKLAMA
  • #6 17847135
    koragreg
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Niestety dekoder ten ma jeszcze jedną wadę, gdy wziąłem go na próbę wyszło wszystko zaraz po podłączeniu. Nie można go podłączyć do kina domowego zezłącza HDMI ucina dźwięk. Jedyna opcja to podłączenie bezpośrednie do TV a do kina trzeba wykorzystać światłowód.
    Badziew
  • #7 17852725
    szon
    Poziom 19  
    U mnie jest już trzeci dekoder czyli przeciętnie jeden wytrzymał pół roku, uszkadza się wyjście HDMI co skutkuje brakiem obrazu i dźwięku. Ostatni padł gdy po zwarciu w suszarce do włosów wywaliło bezpiecznik. Od UPC i ich dekoderów zachowaj nas Panie. A piszę nie tylko z powyższych problemów ale też że proszę sobie wyobrazić że ten smok w stanie spoczynku pobiera 17W, a w stanie głębszego uśpienia 14W, osiągi super ;). Ja po okresie deklarowanym na 100% kończę przygodę z UPC.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dekodera HORIZON UPC zgłaszają liczne problemy i niezadowolenie z jego funkcji w porównaniu do dekodera Vectra. Główne wady to brak możliwości edytowania ulubionych programów, ograniczona wersja językowa z lektorem, brak istotnych informacji w opisach filmów oraz problemy z samoczynnym przełączaniem się w menu. Dodatkowo, dekoder ma wysokie zużycie energii (do 25W) oraz częste zawieszanie się, co wymusza resetowanie do ustawień fabrycznych. Użytkownicy sugerują reklamację oraz poszukiwanie alternatywnych modeli, jednak UPC dysponuje tylko tym jednym modelem. Problemy z wyjściem HDMI oraz trudności w podłączeniu do systemów audio również zostały podniesione.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA