Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dekoder HORIZON UPC opinie uwagi

szon 02 Dec 2017 21:30 12753 6
    szon
    Level 18  
    Witam, od dwóch miesięcy jestem klientem UPC i użytkownikiem tego cuda jakim jest dekoder HORIZON. Wiele lat sygnału dostarczała mi Vectra, więc mam porównanie. Dekoder ten to totalne nieporozumienie, wymienię minusy w porównaniu z dekoderem Vectra.
    1.posiada tylko jeden zbiór ulubione, bez możliwości edytowania.
    2.wersja językowa tylko z lektorem. Vectra dawała możliwość wyłączenia lektora i była wersja oryginalna ewentualnie z napisami.
    3 w opisach filmów nie ma tak istotnych informacji jak rok produkcji i kraj produkcji
    4 jak jestem w zbiorze ulubione to często przełącza się samoistnie w ogólne i trzeba wchodzić w menu i zmieniać. Byłem w salonie ale wiadomo nic nie wskórałem bo tylko mają to cudo. Piszę tą wiadomość bo chciałem przestrzec żeby zwracać w przypadku zmiany lub wyboru dostawcy na tą kwestię, bo jak bym to wiedział to na pewno nie zmieniłbym. Proszę o opinie ewentualnie o sugestie jak by odstąpić od umowy ale chyba się nie da i trzeba się męczyć z tym g....em.
    miro.nasz
    Level 26  
    Witaj!
    Musisz reklamować,może uda Ci zmienić na inny lub żądać by dekoder spełnił Twoje
    oczekiwanie.Po reklamacjach możesz próbować rozwiązać umowę.To też zależy jak ta umowa napisana.Za zerwanie umowy mogą żądać kary umowne.

Pozdrawiam Miro.Nasz
    szon
    Level 18  
    witam, no niestety jak pisałem firma dysponuję tylko tym jednym modelem dekodera, trochę to dziwne. Dostałem taką odpowiedz w salonie, a może dostałem taką odpowiedz na odczepnego. Może należało by zgłosić reklamację na piśmie? Proszę o odpowiedz bo twierdzę że praca dekodera zależy od oprogramowania i czy można by poprzez zmianę jego wyeliminować niektóre z nich, mam tu na myśli ilość zbiorów ulubione. Wady o których piszę na pewno nie wszystkim by przeszkadzały z tej prostej przyczyny że nie potrafią sobie stworzyć swoich zbiorów, znam takie przypadki mnie natomiast bardzo.
    Krzysztof7900
    Level 9  
    Witam serdecznie niestety też uszczęśliwiono mnie tym dekoderem nie dość że na czuwaniu pobiera 25 Wat to ciągłe zawieszki co powoduje iż muszę resetować cały dekoder do ustawień fabrycznych.
    Już dwukrotnie wymieniano mi sprzęt nas nowy, zirytowany też chciałem aby oddano mi stary dekoder ale jak to twierdzi obsługa nie ma takiej możliwości.
    A ty kliencie upc płać i płacz i ciągle się denerwuj że następnego dnia się nie uruchomi.
    Zapomniałem wspomnieć iż zawiesza mi całkowicie telewizor choć nie wiem jak to jest możliwe.
    krajesiak
    Level 11  
    Jest może jakieś ukryte menu diagnostyczne z parametrami sygnału, które da się wymusić z poziomu użytkownika?
    szon
    Level 18  
    U mnie jest już trzeci dekoder czyli przeciętnie jeden wytrzymał pół roku, uszkadza się wyjście HDMI co skutkuje brakiem obrazu i dźwięku. Ostatni padł gdy po zwarciu w suszarce do włosów wywaliło bezpiecznik. Od UPC i ich dekoderów zachowaj nas Panie. A piszę nie tylko z powyższych problemów ale też że proszę sobie wyobrazić że ten smok w stanie spoczynku pobiera 17W, a w stanie głębszego uśpienia 14W, osiągi super ;). Ja po okresie deklarowanym na 100% kończę przygodę z UPC.