logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor LG 24gm79g-b - Paskudne kolory na tłach i przejściach kolorów.

M4sloo 03 Gru 2017 14:21 585 0
REKLAMA
  • #1 16865181
    M4sloo
    Poziom 8  
    Witam serdecznie.
    Od przedwczoraj jestem posiadaczem monitora LG 24gm79g-b. Przed zakupem trochę obczytałem się w temacie matryc itd itp. Wiem, że jakość kolorów nie będzie fenomenalna przy monitorze w takiej cenie i z matryca TN ale pojawia się jedna dolegliwość. Czy to normalne, że kolory zwłaszcza przy płynnych przejściach barw np tło białe przechodzące w czarne albo jakieś poświaty gdzie jest przejście przez wiele odcieni kolorów, jest nieprawidłowo wyświetlane i pokazuje albo paski albo kwadraciki (jakieś takie pixelozy) jakby brakowało mu palety kolorów. To chyba ma coś wspólnego z zakresem tonalnym (przynajmniej tyle znalazłem na obecny moment, próbowałem grzebać w panelu Nvidi - nie pomogło). Monitor podpięty przez Display Port. Karta graficzna Geforce 970 gtx od Asusa. Wcześniejszy monitor to jakiś lg za 350 zł 22'calowy z fullhd, w którym nie zaobserwowałem takich dolegliwości. Jak to możliwe ? Proszę o pomoc i pozdrawiam.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Przykładowo - okienko czatu ze steam'a
  • REKLAMA
REKLAMA