logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor AOC G2460PF nie działa w 144Hz po podłączeniu przez DisplayPort

fafiki12 03 Gru 2017 18:15 1920 2
REKLAMA
  • #1 16865755
    fafiki12
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam niedawno kupiłem monitor AOC G2460PF typowo gamingowy czyli czas reakcji 1ms i te słynne 144hz i własnie tu zaczyna się problem,
    a mianowicie monitor podłączyłem kablem DisplayPort. Wszystko było w porządku aż do wczoraj gdzie przy włączeniu pcta monitor nie odpalał się, (tzn. wyskakiwał komunikat no signal i monitor przechodził w tryb spoczynku) po wielu próbach resetach i czyszczeni z kurzu zmieniłem kabel na DVI. Komputer odpalił normalnie tylko w 60hz po zmianie na 144 obraz śnieży przez parę chwil po czym wraca do 60hz, poniżej specyfikacja: (żeby nie było zbędnych pytani aktualizowałem i sprawdzałem sterowniki)
    monitor- AOC G2460PF
    karta graficzna - MSI GeForce GTX 1060 6GB GAMING X
    procesor-pentium G4560
    płyta główna- MSI H100M PRO-D
    System - Windows 7 profesional service pack 1
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16866605
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6825
    Cytat:
    the AOC G2460PF is equipped with AMD FreeSync™ Technology* which eliminates screen tearing, while minimizing lag and latency.
    With FreeSync™, the monitor's frames are synced with the graphics card's frames for the best gaming experience ever.
    .. Dual Link DVI: Dual Link DVI effectively doubles the video bandwidth at a given pixel clock frequency, supporting higher screen refresh rates (120/144Hz) and greater color depths...
    * HDMI(High-Definition Multimedia Interface) enables you to connect a secondary device to your monitor with up to 60 H, ....

Max Resolution & Refresh
    1920x1080 @ 144Hz
    FreeSync Range
    35-144Hz DisplayPort,/ 35-120Hz HDMI

To wytłuszczone / podkreślone powinno wyjaśnić wszystko!
    Z np. AMD RX570 po eDP osiągniesz owe 144Hz.
    * w Setting: FreeSync > enabled
    * Link_ How To Enable AMD FreeSync
    * Link_ freesync_on_the_aoc_g2460pf

:idea: (freesync not supported with nvidia)
REKLAMA