Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips BT6000 - Brak ładowania (czerwona dioda sięnie świeci)

06 Gru 2017 14:17 396 3
  • Poziom 10  
    Po podłączeniu ładowarki USB czerwona dioda się nie świeci, brak ładowania (prąd ładowarki ok 100mA). Gniazdo USB całe. napięcie na płycie po podłączeniu ładowarki 5V czyli dochodzi do płyty głównej w środku. Czyżby był spalony ST1S10? Macie może schematy tego sprzętu? Proszę o pomoc koledzy.

  • Poziom 39  
    urbanmaster napisał:
    Czyżby był spalony ST1S10?


    Zmierzone napięcie na akumulatorze w czasie ładowania? Akumulator jest sprawny?
  • Poziom 10  
    Akumulator sprawny - sprzęt działał do końca jak bateria była naładowana, Przy próbie ładowania zauważyłem że nie świeci dioda i mierząc prąd wyszło że to ok 100mA. napięcie na baterii 4,04V przy ładowaniu. przy nie ładowaniu 4.03V. czerwona dioda przez rezystor 1,5k jest podłączona 4 nogą do ST1S10. Ma ktoś może zdjęcia oryginalnej płyty?
  • Poziom 10  
    wymontowałem ST1S10 i po podłączeniu ładowarki czerwona dioda zaczęła świecić. prąd z ładowarki ok 200mA - akumulator powoli się ładuje. podejrzewam ze układ ładowania jest bocznikowany jakimś rezystorem by w razie całkowitego rozładowania to wszystko ruszyło. gdy wymontowany jest ten ST1S10 gniazdo AUX działa więc można podłączyć np telefon i posłuchać radia/muzyki w lepszej jakości. moduł bluetooth nie działa (nie znajduje urządzenia oraz niebieska dioda nie świeci) - zamówiłem z chin nową przetwornicę - mam nadzieję że ruszy.