logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Royal Professional TYP sup016re - brak reakcji wygaszony wyświetlacz

kesy1 07 Gru 2017 21:42 885 2
REKLAMA
  • #1 16875219
    kesy1
    Poziom 10  
    Ocena: 58
    Witam serdecznie
    Mam problem a mianowicie ekspres działał przez kilka lat bez zarzutu, aż do momentu no właśnie próbowałem włączyć ekspres ale brak jest jakiejkolwiek reakcji. Wyświetlacz jest wygaszony a ekspres zachowuje się jakby były otworzone drzwiczki od zaparzacza. Sprawdziłem mikrowłącznik od drzwiczek jest ok. Jaki może być problem tej usterki, czy są w tym ekspresie jakieś bezpieczniki które wyłączają ekspres. Jedyna reakcja jaką zauważyłem to naciskając mikrowłącznik drzwiczek od zaparzacza kilka krotnie co jakiś czas słychać trzask (pyknięcie) gdzieś w okolicach termobloku. Czy może to być jeden z bezpieczników termicznych na termobloku ale czy w przypadku uszkodzenia bezpiecznika wyświetlacz jest wygaszony ? proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16907590
    pgon
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    tak po wyrzuceniu bezpiecznika ekspres gasnie
  • #3 16917097
    kesy1
    Poziom 10  
    Ocena: 58
    Witam
    Ekspres zachowuję się tak jakby był odłączony od prądu. Wyświetlacz nie jest podświetlony.

Dodano po 6 [minuty]:

Nie jestem też na 100% pewny czy to wina bezpiecznika. Wydaje mi się, że wyłączony bezpiecznik termiczny na termobloku nie powinien wyłączać całego ekspresu. Podejrzewam że to wina elektroniki a jeżeli tak jest to raczej ekspres wyląduję na złomie.
REKLAMA