logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modecom Freetab 1001 - Jak wymusić tryb recovery bez działających klawiszy vol?

Lajtowo600 26 Sie 2017 05:04 2397 6
REKLAMA
  • #1 16663797
    Lajtowo600
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    Mam pytanie odnośnie włączenia trybu recovery w moim Tablecie.
    Czy istnieje jakaś możliwość zeby wymusić włączenie trybu recovery mechanicznie? Ponieważ nie moge odpalic go kombinacją Power + vol-.
    A gdzieś przeczytałem ze ktoś na innym modelu pisał cos o wywołania zwarcia zeby klawisz vol- zadziałał. Potrzebuje go odpalic ponieważ tablet sie wiesza na czerwonym napisie Modecom dodam również ze mam na nim zainstalowanego androida 4.4.2 z oficialnej strony i na tym androidzie kiedy jeszcze działał normalnie klawisze vol nie działały. Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 16663840
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2822
    Lajtowo600 napisał:
    A gdzies wyczytalem ze gosciu na innym modelu pisal cos o wywolaniu zwarcia
    Jak czytasz gdzieś jakieś bzdury, to nie przychodź potem tutaj szukać pomocy.

Moderowany przez nutergsm:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji.

Lajtowo600 napisał:
    poniewaz nie moge odpalic go po przez kombinacje power + vol-.
    Dlaczego nie możesz? masz uszkodzone przyciski, to je wymień.
  • REKLAMA
  • #3 16663878
    Lajtowo600
    Poziom 2  
    Właśnie nie wiem dlaczego przyciski nie działają. Wcześniej jak miałem oryginalnego androida 4.2.2 to działało normalnie dopiero kiedy zainstalowałem nowego 4.4.2 to właśnie przestały działać przyciski vol.
  • #4 16664343
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Wgraj mu firmware na nowo. Firmware masz tutaj
  • REKLAMA
  • #5 16665442
    Lajtowo600
    Poziom 2  
    Problem polega na tym że jakiś czas temu urwało mi się wejście mini USB i nie mam możliwości żeby podłączyć go do komputera. Dlatego szukam innej możliwości bo do serwisu nie opłaca się go zanosić.
  • REKLAMA
  • #6 16665473
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2822
    No to się rozpłacz ;)

To przylutuj go, lub wymień, bo innego wyjścia nie ma.
    Jak Ci się nie opłaca do serwisu zanosić, to nie będziesz miał tabletu.

Moderowany przez nutergsm:

Blokada pisania na 3 dni za prowokacyjny i zaczepny styl wypowiedzi.

• #7 16666180
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1666
    Wgraj firmware za pomocą karty SD. Kartę przygotujesz programem PhoenixCard.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z włączeniem trybu recovery w tablecie Modecom Freetab 1001, ponieważ nie działają przyciski głośności. Zainstalowany system Android 4.4.2 spowodował, że przyciski przestały działać, a użytkownik nie ma możliwości podłączenia tabletu do komputera z powodu uszkodzonego portu mini USB. Uczestnicy dyskusji sugerują wymianę uszkodzonych przycisków, przylutowanie portu USB lub wgranie nowego firmware'u za pomocą karty SD przy użyciu programu PhoenixCard.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA