logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop Asus F550L zawiesza się po zalogowaniu do Windowsa, działa w trybie awaryjnym

Marcinek2704 12 Gru 2017 15:21 1818 8
REKLAMA
  • #1 16885702
    Marcinek2704
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Odświeżam temat. Laptop Asus'a ładuje mi Windows'a loguje się mija 1-2 minuty i jeb staje w miejscu. Nie pokazuje żadnych komunikatów, mogę tylko zrobić reset. Uszkodzenie jest dziwne, ponieważ wystąpiło jakiś miesiąc temu, chciałem zrobić formata więc podłączyłem twardziela do stacjonarnego komputera żeby zgrać dane (nie zmieniłem kolejności uruchamiania systemów) i wystartował jakby ten dysk miałby być tym głównym i działał. Pomyślałem że to wina sprzętu a nie dysku czy oprogramowania ale podłączyłem go z powrotem do laptopa i działał! niestety przez 2 tygodnie i znowu to samo... Co może być przyczyną? W trybie awaryjnym chodzi aż miło. Przeinstalowałem sterowniki od karty graficznej ale nie pomogło. HDTune nic nie pokazał.
    Z góry dzięki za zainteresowanie się tematem. Dodam że nie jestem jakimś zaawansowanym użytkownikiem, więc proszę o logiczną i zrozumiałą terminologię.

Dodano po 5 [minuty]:

Notebook: Asus F550L
    procesor: Intel Core i5-4210U
    grafika: NVIDIA GEFORCE 820M 2gb
    czy podać jeszcze jakieś informacje dotyczące sprzętu?

Wydzieliłem jako nowy temat. Nie podpinaj się pod cudze wątki.
    Dbaj o słownictwo.
    RADU23
  • REKLAMA
  • #3 16885735
    speedycomp
    Poziom 2  
    If u have second hard drive , install windows on them and try , many times hard drive show in testing software good results but machine still work like lazy bug , and with new HDD work nice.Recommendation is SSD drive
  • REKLAMA
  • #5 16885788
    DrabU
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    A jaki masz system?
  • REKLAMA
  • #6 16885822
    speedycomp
    Poziom 2  
    TRY INSTALL HARD DISC SENTINEL , AND SEE WHAT'S HAPPEN AFTER FULL TEST
  • #7 16885870
    Marcinek2704
    Poziom 9  
    @DrabU widows 10
    @speedycomp I don't have secound hard disk. I'll install hard disk sentinel and send raport.

Dodano po 30 [minuty]:

@speedycomp Program doesn't find any bug. Everything is fine.
  • #8 16886813
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Analizując SMART dysku:
    - dla tego dysku parametr (01) jak i (C8) powinny wynosić zero.
    Wysoki (C8) świadczy o problemach z mechaniką dysku.
    Przyczyniły się do tego zapewne zanotowane upadki/uderzenia (BF).
  • REKLAMA
  • #9 16887016
    speedycomp
    Poziom 2  
    As I told you already , try find another HDD and install system on them , following drivers and U will see different before and after

Podsumowanie tematu

✨ Laptop Asus F550L doświadcza problemów z zawieszaniem się po zalogowaniu do systemu Windows 10, działając poprawnie w trybie awaryjnym. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie sprzętowe, ponieważ dysk twardy działał poprawnie po podłączeniu do innego komputera. Użytkownik zainstalował programy do analizy dysku, takie jak CrystalDiskInfo i Hard Disk Sentinel, które nie wykazały błędów. Wskazano na możliwość problemów mechanicznych z dyskiem, sugerując wymianę na nowy dysk twardy lub SSD jako potencjalne rozwiązanie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA