logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reset konta xiaomi - Mi Note 4

suchy85LKR 14 Gru 2017 15:39 10779 3
REKLAMA
  • #1 16889993
    suchy85LKR
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam!
    Jak w temacie klient przyniósł Mi Note 4 MTK w którym smartfon się uruchamia lecz chce aktywacji konta Mi. Klient twierdzi że nie pamięta tych kont i haseł ponieważ telefon ma już ponad rok i nie miał nigdzie zapisane.
    Czy jest jakaś metoda by się pozbyć tej weryfikacji?
    Dziękuje za info.
  • REKLAMA
  • #2 16890110
    tplewa
    Poziom 39  
    Ocena: 1009
    Najłatwiej jak by klient sobie przypomniał login i zresetować hasło jest nim konto e-mail lub numer telefonu. Przy podpinaniu jest weryfikacja więc nie można podać nieistniejącego numeru jak i konta e-mail.

https://account.xiaomi.com/pass/forgetPassword

Tutaj zwrócił bym uwagę czy sprzęt nie jest kradziony bo to dziwne trochę jak klient telefonu lub adresu e-mail nie będzie pamiętał :)

Inna metoda to wyjście z ekranu pytającego o konto do przeglądarki, wejście do sklepu play i instalacja innego lunchera... Tutaj zależne od wersji softu i trudno powiedzieć czy się da w tym telefonie. Ale jest to okropna proteza.

No i na koniec zakup/dorwanie softu i po kabelku...

BTW w MI 4 Wipe chyba już nie przejdzie... dało się chyba tylko w wcześniejszych modelach... Owszem WIPE się zrobi ale nie wykasuje ustawień o koncie Xiaomi...

Miałem taki problem w moim Redmi Note 3 i tym że Xiaomi ma spierniczone SPF w wysyłaniu e-maili. No i emial z kodem nie docierał... zakończyło się koniecznością zmiany konfiguracji mojego serwera by nie sprawdzał SPF :)

Choć może się mylę i w MI 4 Note wipe da radę...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16890140
    suchy85LKR
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Zrobiłem sofcik i dopóki nie podłączę wifi note 4 działa a po podłączeniu internetu niestety wywala chęć aktywacji - dzwoniłem do klienta i mówi że kiedyś wpisał byle co aby przeszło dalej i teraz "kiszka" jakieś pomysły? Próbowałem też mi unlocker lecz to nie pomaga.
  • #4 16890176
    tplewa
    Poziom 39  
    Ocena: 1009
    suchy85LKR napisał:
    Zrobiłem sofcik i dopóki nie podłączę wifi note 4 działa a po podłączeniu internetu niestety wywala chęć aktywacji - dzwoniłem do klienta i mówi że kiedyś wpisał byle co aby przeszło dalej i teraz "kiszka" jakieś pomysły? Próbowałem też mi unlocker lecz to nie pomaga.

Nie da się wpisać byle co bo wymagany jest kod potwierdzenia który przychodzi na podany adres e-mail lub SMSem na numer telefonu. Nie chce nic mówić ale śmierdzi mi to kradzionym telefonem... to ma właśnie zabezpieczyć przed takimi sytuacjami.

Można jak mówiłem zmienić luncher (nie wiem jak w MIUI 8, ale w MIUI 7 to chyba działało z tego co pamiętam)... albo kupić soft do Xiaomi...

BTW jak to jest wersja z Chin (bez softu global) i ktoś wgrywał polski soft to jest odblokowany Bootloader zapewne wtedy można coś pokombinować...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA