logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana Denon 1911 na wzmacniacz 5.1 Samsunga dla lepszej obsługi CEC/Anynet+

AdamSz111 17 Gru 2017 17:01 438 0
REKLAMA
  • #1 16896993
    AdamSz111
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Hej,

Mam następujący zestaw kina domowego:
    Ampli Denon 1911, kolumny Canton 120 MX, BD i TV Samsung.

Fajnie gra, ale użytkowo nie jestem w pełni zadowolony.
    Dlaczego?
    Moim głównym wymaganiem jest prostota obsługi, a konkretnie - obsługa wszystkiego jednym pilotem (tym od TV).
    W teorii wszystko powinno działać - włączam TV, Denon się włącza po otrzymaniu sygnału z HDMI CEC.
    Albo: wrzucam płytę do BD, pozostałe urządzenia się włączają (też dzięki CEC).

W praktyce - w dwóch przypadkach na trzy TV i Denon się nie 'dogadują' i dźwięk nie jest dostarczany do ampli. Ampli się włącza, ale dźwięku (po HDMI ARC) nie dostaje. TV myśli, że połączenie z ampli działa, więc nie podaje dźwięku na głośniki w TV. Cisza. Muszę wyłączyć ampli, żeby chociaż na głośnikach TV słuchać filmu.

Wymyśliłem zatem, że wymienię Denona na coś Samsungowego (żeby CEC/Anynet+ działał bezproblemowo).
    Pogorszenie ogólnej jakości (zastąpienie Denona jakimkolwiek odpowiednikiem Samsunga, nawet budżetowym) jest dla nie OK,
    dopóki warunek prostoty użytkowania będzie spełniony.

Zatem pytanie jak w temacie - czy ktoś może polecić jakiś samsungowy ampli lub wzmacniacz 5.1, do którego podłączę moje Cantony?
    Na allegro nie znalazłem za wiele, np allegro.pl / amplituner-kina-samsung-dvd-usb-hdmi-optical-5-1-i7086117491.html
  • REKLAMA
REKLAMA