logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion 15-n210eb - po instalacji nowego systemu laptop nie uruchamia się.

Kulson94 17 Gru 2017 21:28 525 6
REKLAMA
  • #1 16897801
    Kulson94
    Poziom 2  
    Witam.
    Laptop HP Pavilion 15-n210eb, Windows 10, nigdy wcześniej nie formatowany. Postanowiłem zainstalować nowy system (Windows 7). Pliki się skopiowały normalnie, laptop uruchomił się ponownie i wtedy stało się coś niewytłumaczalnego. Otóż całkowicie się wyłączył. Teraz nie uruchamia się wcale. Mam opcję "Wycofanie instalacji Windows", ale zacina się podczas pojawienia się logo Windows. Próbowałem tryb awaryjny w każdej postaci ale dalej się nie uruchamia. Zacina się w momencie ładowania pliku "disk.sys".
    Myślę sobie, ok i tak nie zależy mi na plikach więc zainstaluję system prosto z płyty. Ustawiłem bootowanie z płyty, zaczyna ładować pliki do instalacji i system uruchamia się do momentu pojawienia się logo Windows i koniec. Dalej nic się nie dzieje.
    Próbowałem przywrócić do poprzedniego obrazu ale ku mojemu zdziwieniu nie mam żadnego obrazu(???).
    Resetowanie, startup repair nie pomaga.
    Nie zależy mi na żadnych danych. Chcę tylko zainstalować nowy system.
    Jakieś sugestie?
  • REKLAMA
  • #2 16897808
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Pobierz: http://www.ultimatebootcd.com/download.html
    Uruchom komputer z pena/płyty z nagranym obrazem i uruchom Parted Magic.
    Zamieść zdjęcie po kliknięciu ikony Disk Health -> Attributes.
  • REKLAMA
  • #3 16897861
    Kulson94
    Poziom 2  
    Czyli mam rozumieć że plik, który wstawiłeś mam wypalić jako botowalny i wtedy uruchomić? Bo aktualnie mam wypalony obraz systemu i nic nie rusza.
  • REKLAMA
  • #4 16897884
    szkieletor11111
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Poszukaj instalkę windowsa w necie, nagraj plik na płyte i zainstaluj.
    Wcześniej wyzeruj bios. Jeśli masz sprawnego laptopa, musi się zainstalować i "chodzić". Jeśli nie, to trzeba trzeba szukać co jest popsute.
  • REKLAMA
  • #5 16897896
    Kulson94
    Poziom 2  
    Problem w tym że ja mam sprawna płytkę z Windowsem, jestem pewien ponieważ godz wcześniej robiłem formata innemu laptopowi. Może coś nie tak w biosie ustawilem? Wątpię bo ustawiłem napęd cd/DVD jako pierwszy i instalator startuje do momentu, który opisałem.
  • #6 16897897
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Tak, masz nagrać zawartość obrazu na płytę i uruchomić z niej komputer.
  • #7 16897931
    szkieletor11111
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Jak "grzebałeś" w biosie to według mnie reset.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z laptopem HP Pavilion 15-n210eb po próbie instalacji systemu Windows 7. Po skopiowaniu plików laptop nie uruchamia się, zatrzymując się na logo Windows. Próby przywrócenia systemu oraz uruchomienia w trybie awaryjnym kończą się niepowodzeniem. Użytkownik rozważa instalację systemu z płyty, ale proces również zatrzymuje się na logo Windows. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym użycie bootowalnego narzędzia Parted Magic, sprawdzenie ustawień BIOS oraz ponowne nagranie obrazu systemu na płytę. Istnieje również sugestia, aby zresetować BIOS, jeśli były w nim dokonywane zmiany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA