logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

skoda superb - skoda superb 1.8 160 KM 2013 rok, benzyna- wymiana rozrządu

dsf11 18 Gru 2017 23:16 1704 0
REKLAMA
  • #1 16900225
    dsf11
    Poziom 5  
    Słyszałem, że wersje 1.8 benzynowe w Superbie są bardzo awaryjne i maja duże koszty eksploatacji. Czytałem, także, że po 2011 roku poprawiono wiele usterek: takich jak branie oleju, słaby rozrząd itp. Oczywiście nie wiem na ile w tym prawdy, dlatego zwracam się o pomoc. Chciałem się dowiedzieć wszystkiego co się da o tym silniku i jego usterkach. Dodatkowo chciałem się zapytać czy wymiana rozrządu w tym silniku superba z 2013 roku się opłaca z punktu widzenia mechanika? Czy nie jest to czasem przysłowiowa "walka z wiatrakami". Mój znajomy mówił, że trzy razy rozrząd rozbierał i za każdym razem nie mógł dojść do problemu... jest podobno tak przekombinowane. Jak ktoś wie o Superbie 1.8 160 KM TSI z 2013 roku to bardzo proszę o rady. Z góry dzięki. Osobiście powiem jeszcze, że w nowszych wersjach za bardzo się nie specjalizuje, ale cały czas staram się rozwijać w tym kierunku, dlatego proszę też o wyrozumiałość :P
  • REKLAMA
REKLAMA