logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV 32''-43'' z dobrym systemem SMART TV do internetu i sportu, budżet 1500 zł

pawel4322 28 Gru 2017 02:43 909 3
REKLAMA
  • #1 16918169
    pawel4322
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam, poszukuję TV 32/40/43 calowego który będzie mi służył prawie w 100 % do internetu a bardzo rzadko do klasycznego oglądania telewizji. Zależy mi więc głównie na dobrym systemie SMART TV, aplikacje które najczęściej będę uruchamiał to youtube, netflix, hbogo, czy eleven sports. Chciałbym aby możliwe było również oglądanie filmów na stronach typu cda.pl itp. Aktualne pomieszczenie w którym będzie TV jest dość małe więc raczej nastawiam się na 32'', ale w przeciągu 2 lat TV będzie w większym pomieszczeniu więc jeżeli jest coś wartego uwagi to mogę trochę dołożyć do mojej górnej granicy 1500 zł. W oko wpadł mi ten model [url=]https://www.ceneo.pl/52352543[/url] ale boję się o android TV o którym czytałem różne opinie. Może ktoś miał do czynienia z tym systemem i wie jak będzie się sprawdzał do moich zastosowań?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 10 m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2-2,5 m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? delikatnie z boku
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? tyłem do tv
    7. Jaki masz obecnie telewizor? 32lg7000
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, fajnie jakby był ambilight
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Z karty(nie wiem jak dokładnie nazywa się ta technologia)
    10 .Jakie urządzenia? brak, może w przyszłości konsola do gier
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 1-3 h
    12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? czasami
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy/seriale/sport
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? może w przyszłości
    16. Preferencje co do marki? brak
    17. Preferencje co do wielkości? 32-43 ''
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Tyle samo
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? +/- 1500 zł
    21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Rzadko
    22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak
  • REKLAMA
  • #2 16918222
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    Do Twoich zsstoswan Android TV raczej najlepszy.
    Jak go nie zawalisz apkami to bedzie działał sprawnie.

Jak chcesz ambilight to zostaje Ci tylko Philips. Zreszta za 1500 pln to tak czy tak tylko tani Philips ;)
  • REKLAMA
  • #3 16918224
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    Ja mam sony kdl 32-we610 obraz i dźwięk przyzwoite z aplikacji ma player, YT, netflix, ipla, tvp. vod, amazon prime + kilka innych anglojęznycznych nie posiada hbo go. Samsungi mają chyba lepiej rozbudowany smart tv na polskę ale ja nie narzekam głównie na You toube mi zależało. Dałem za niego 1598. Brałem też po uwagę samsunga 32 cale za 50 zł. mniej nie pamiętam modelu ale sprzedawca powiedział że sony ma lepszy obraz no i nie rozmywa się tak obraz jak po nim palcem przejedziesz. Wogóle cała obudowa w sony jakby trochę solidniejsza i stojak bardziej solidny.
  • #4 16957980
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA