logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Siemens Siwamat XL962 - Podczas płukania wycieka woda

sppty 29 Gru 2017 13:25 1623 3
REKLAMA
  • #1 16921408
    sppty
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,
    trochę historii: pralka "mieliła" w nieskończoność, po lekturze forum - grzałka lub termistor, po rozkręceniu upalony przewód zasilający grzałkę - wymiana końcówki - grzałka grzeje.
    Teraz problem - przy praniu wodę pobiera, grzeje, pierze - do momenty płukania wszystko w porządku.
    Natomiast podczas pobierania wody do płukania woda wycieka na podłogę, dwa prania i dwa razy to samo.
    Po wyłączeniu szybki demontaż przedniej ścianki - mokre okolice grzałki.
    Grzałki nie demontowałem, tylko podłączyłem, miejsce około grzałki okopcone.
    Załączniki:
    • Pralka Siemens Siwamat XL962 - Podczas płukania wycieka woda 20171229_111219_.jpg (401.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16923420
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3373
    Trzeba wymontować grzałkę. Prawdopodobnie ma poważną upływność i jest do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 16946126
    sppty
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam ponownie,
    niestety grzałka wymieniona, też grzeje ale dalej cieknie,
    podczas prania wstawiłem lusterko od spodu i cieknie w miejscu zaznaczonym na zdjęciu, widać mokre na obciążeniu. Czy da się coś wymienić lub uszczelnić czy szlak trafił obudowę?
    Pralka Siemens Siwamat XL962 - Podczas płukania wycieka woda
  • #4 16946495
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3373
    sppty napisał:
    cieknie w miejscu zaznaczonym na zdjęciu
    Nie, stąd kapie woda, która wypływa gdzieś wyżej. A skąd cieknie to musisz szukać.
REKLAMA