logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczne otwieranie plików pdf w adobe reader przy użyciu przeglądarki Opera

miszaa88 29 Gru 2017 14:22 7122 3
REKLAMA
  • #1 16921552
    miszaa88
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Dzień dobry.
    Chciałbym w przeglądarce opera automatycznie otwierać pliki pdf w programie Adobe Reader po kliknięciu w odpowiedni link, pod którym ten plik się kryje.
    W przeglądarce Opera 49 nie mogłem znaleźć odpowiedniej opcji, plik jest pobierany ale nie otwierany. W przeglądarce opera 12 opcję odpowiednią niby znalazłem, po kliknięciu w link plik jest otwierany w Adobre Reader. Problem pojawia się jeżeli łączę się z pewną internetową bazą danych(poprzez przeglądarkę oczywiście) w której mam pdfy, po kliknięciu w pdfa wyskakuje mi okienko z zapytaniem czy chcę otworzyć czy zapisać plik. Jest niby opcja "zapamiętania wyboru" jednak jest ona nieaktywna. Chciałbym natomiast aby proces odbywał się automatycznie.
    Czy wiecie może jak zaradzić temu problemowi, aby pdfy otwierały się dla mnie automatycznie? Najlepiej w Operze 49 - czyli chyba tej najnowszej.
  • REKLAMA
  • #2 16922111
    D214d3k
    Poziom 39  
    Ocena: 629
    Wejdź we właściwości dowolnego PDF, na karcie ogólne masz "otwierany za pomocą" zmień to.
  • REKLAMA
  • #3 19923113
    profimot
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Może autorowi się udało cos ustawić, od niedawna używam OPERY i ma ten sam problem.
    Pliki PDF zapisują się na pulpicie i dopiero kolejne kliknięcie je otwiera za pomocą adobe... Głównie chodzi o etykiety na przesyłki. Oczywiście mogę wybrać aby otwierały się w przeglądarce ale powoduje to problemy z wydrukiem (nietypowy format).
    W firefoxie działało to bez problemu ale od jakiegoś czasu FF się mocno zmienił i zaczyna mnie wnerwiać jego użytkowanie. Opera po za tym problemem automatycznego otwierania pdf w ADOBE jak na razie jest bardzo przyjazna.
  • #4 21386033
    piotr0813
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    a ja mam odrotnie - chciałbym otworzyć plik pdf w programie acrobat reader - a pomocą skrótu lub linku plik w lokalizacji sieciowej ale nie wiem jak
REKLAMA