logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi - A6 C6 - montaż led w lampach

king395 02 Sty 2018 15:10 10737 9
REKLAMA
  • #1 16930503
    king395
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Witam. Mam taką zagadkę.

Zachciało mi się montować Ledy do Audi żeby mieć ładne światła jak wersja poliftowa, tyle że to Ledy modułowe z kierunkiem pływającym.
    Na razie nie podłączyłem kierunków bo problem wygląda w ten sposób, że włączenie kierunku to kierunek płynie dwa razy i przestaje mimo że kierunkowskaz nadal włączony. Jak chce żeby znów popłynął 2 razy muszę włączyć i wyłączyć kierunek.

Jak zrobić żeby działał tak długo jak działa kierunkowskaz?

Oraz druga sprawa:
    W pierwszy dzień ledy ładnie chodziły jako dzienne. Na drugi dzień przy włączeniu działają obydwie strony po czym lewa gasła po 5 s a parę godzin później lewa i prawa strona się tak zachowywała że włączam je i gasną po 5 sekundach.
    Dodam tylko że migały co jakieś 2 sekundy jak chodziły.

Moje pytanie jest takie czy trzeba zamontować do nich rezystor czy to może inny problem?

Pasek modułowy:
    Audi - A6 C6 - montaż led w lampach
    Moderowany przez CameR:

Usunięto link do aukcji internetowej
    Reg. 3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16931625
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1051
    king395 napisał:
    W pierwszy dzień ledy ładnie chodziły jako dzienne. Na drugi dzień przy włączeniu działają obydwie strony po czym lewa gasła po 5 s a parę godzin później lewa i prawa strona się tak zachowywała że włączam je i gasną po 5 sekundach.
    Dodam tylko że migały co jakieś 2 sekundy jak chodziły.

jak zasilisz na krótko z aku to też gasną? może moduł nadwozia gasi napięcie bo rezystancja nie prawidłowa
    kierunkowskaz pewnie podobnie po 2 impulsach moduł nadwozia nie "widzi" żarówki i odłącza

podłącz równolegle rezystor 50W 6Ω to może coś poprawi
  • #3 16932837
    king395
    Poziom 10  
    z aku nie próbowałem tylko mam podłączone pod wtycznę od świateł dziennych

Dodano po 1 [minuty]:

carrier napisał:

podłącz równolegle rezystor 50W 6Ω to może coś poprawi

jak podłączyć to równolegle ? i muszę podłączyć rezystor do kierunków jeden na stronę i do świateł dziennych ? czy wystarczy do świateł dziennych?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16932898
    carrier
    king395 napisał:
    muszę podłączyć rezystor do kierunków jeden na stronę i do świateł dziennych
    do każdego led, 2 x kierunki i 2x drl, musisz zasymulować dla modułu nadwozia że nadal ma żarówki
  • REKLAMA
  • #5 16932948
    king395
    Poziom 10  
    podłączyłem ledy do akumulatora (drugiego auta bo ja mam z tyłu i ciężko by było)

ledy świecą normalnie bez przerwy nawet nie migają. dołączyłem kierunki i świecą sie tak długo jak są podłączone do plusa

Dodano po 7 [minuty]:

zamówiłem 25 w 25 Om bo tylko tutaj taki znalazłem Da rade?
  • Pomocny post
    #6 16934254
    carrier
    25Ω to nie 6Ω ale spróbować można
  • REKLAMA
  • #7 16938542
    king395
    Poziom 10  
    zamontowałem 25w i 25Ω
    ledy działają. nie wiem jak z kierunkami bo nie montowałem
    dam znać jak zamontuje na kierunki
  • #8 16947556
    king395
    Poziom 10  
    Cześć. Część dalsza...

Mam taki problem teraz po zamontowaniu rezystora 50W i 50 omów
    ze kierunek chodzi kiedy chce włączając i wyłączając go, lecz co jakieś 40 sekund włącza sie sam i dwa razy przeleci

dodaje filmik (kierunkowskazy wyłączone są )

https://youtu.be/r_y6WjElh6o
  • #10 16953147
    king395
    Poziom 10  
    to może zakupie dosłownie te co polecałeś

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Audi A6 C6 zainstalował modułowe diody LED z kierunkiem pływającym, jednak napotkał problemy z ich działaniem. Kierunkowskazy migają tylko dwa razy i gasną, a diody LED przestają świecić po kilku sekundach. Użytkownik zastanawia się, czy konieczne jest podłączenie rezystora, aby poprawić działanie. Odpowiedzi sugerują podłączenie rezystora 50W 6Ω równolegle do diod, aby symulować obecność tradycyjnych żarówek dla modułu nadwozia. Po eksperymentach z różnymi rezystorami, użytkownik stwierdził, że diody działają poprawnie, ale kierunkowskazy wciąż mają problemy z samoczynnym włączaniem się. Sugerowane jest użycie mniejszych rezystorów, aby poprawić stabilność działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA