logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra h 1.2 07rEco diesel - Po odpaleniu silnika chodzi 3-4 sekundy i gaśni

Astraeco 04 Sty 2018 12:35 480 2
REKLAMA
  • #1 16935066
    Astraeco
    Poziom 2  
    Witam

Dziś gdy zszedłem na parking by odpalic samochód po ostrej ulewie ostro się zaniepokoiłem . Odpaliłem go po kilku sekundach zgasł po kolejnych próbach było to samo ,samochód po odpaleniu ładnie pracuje nie szarpie nie zwiększa obrotów działa normalnie lecz tylko przez 3 -4 sekundy później następuje jak by odciencie paliwa i gaśnie.Tak że przekręcam kluczyk, po odpaleniu pompka dobije paliwa odpali normalnie .Co mam sprawdzić najpierw ?
  • REKLAMA
  • #2 16935081
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Ocena: 423
    Witam
    Miałem podobny problem z silnikiem 1,7 CDTI , po wielu płatnych wizytach w serwisie uparłem się na wymianę pokrywy filtra paliwa.
    Na pokrywie były mikropęknięcia i po obniżeniu temperatury kurczyła się śruba ją mocująca, przez co mikropęknięcia się poszerzały, zamiast paliwa silnik zaciągał powietrze. Po odpaleniu zasysanie paliwa jest na tyle mocne, że silnik radzi sobie z uzupełnieniem poziomu w filtrze.
    Pokrywa ze szrotu pozwoliła na wyeliminowanie problemu.
    Pozdrawiam
  • #3 16935118
    Astraeco
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź , przeglądałem strony aby znaleźć ta część o której mówisz lecz na darmo nie idzie nic takiego jak pokrywa filtra paliwa .I tak się zastanawiam czy czasem przyczyna nie leży w filtrach ?
REKLAMA