logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowania

resheris 07 Sty 2018 22:10 6609 4
REKLAMA
  • #1 16944213
    resheris
    Poziom 5  
    Ocena: 9
    Zasadniczo mam problem, posiadam sprzęt:
    4 gb GB ramu RAM
    I3 - 2,93 GHz
    2 x karta:
    Asus Radeon HD 5450, 1GB DDR3 - na monitor [tam OBS, uTube czat, fb i inne pierdoły] - dokładnie ta
    https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-r...vi-hdmi-box-eah5450-silent-di-1gd3-lp-298502/
    bo widziałem modele 512 mb MB.
    Nvidia GeForce GT 220 [tak wykrywa system] - tutaj materiał do streamu np. przeglądarka, gra fullscreen itd. - mam model 2GB, w internecie widzę to:
    https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gt220-1gb-gv-n220oc-1gi-251746/
    W moja jest znacznie większa, by rozjaśnić temat to (wybaczcie 420 + alkohol, ale koleżanka zmotywowała mnie do tego abym sprawdził i skonfigurował tego streama, więc w tym momencie posta usypiam machinę i zaraz wracam!) wyłączę PC i sfotografuje ją:
    OBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowaniaOBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowania

Tyle chyba wystarczy? Kamerka 480p. Dźwięk nie ma tu nic do rzeczy. A to zdjęcia bebechów, jak komuś to pomoże rozwiązać mój problem.
    Dołączam screen z OBS'a. Z trybu studia, tak samo nadaje na uTubie. 800x600.

Czy da się coś z tym zrobić?
    Z góry dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 16945881
    daminek1234
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Zasadniczo to ja pytania nie widzę. Co chcesz osiągnąć?
  • REKLAMA
  • #3 16945945
    resheris
    Poziom 5  
    Gdy leci stream na YouTube to skaluje to na 800x600, więc jakość jest tragiczna. Czy to wina ustawień, czy za słabego sprzętu? Jeśli ustawień to szukam rozwiązania tego problemu, jeśli sprzętu to co powinienem zmienić w bebeszkach :)
  • REKLAMA
  • #4 16946276
    daminek1234
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    @resheris screeny ustawień z OBS(wyjście i obraz).
    Na tym sprzęcie super jakości nie wyciągniesz.
    SpeedTest z internetu też wklej.
  • #5 16946548
    resheris
    Poziom 5  
    OBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowaniaOBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowaniaOBS [Streaming] Rozdzielczość wynikowa skalowania

Jeżeli chodzi o prędkość uploadu, to wina dostawcy, prawdopodobnie wynika to z awarii. Skontaktowałem się z nimi, jutro powinno wszystko się ustabilizować. :)
REKLAMA