logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

stream zle działa - stream na yt słabo działa pomimo dobrego sprzętu

zarzenowanypl 23 Lut 2019 22:20 828 9
REKLAMA
  • #1 17800106
    zarzenowanypl
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Cześć
    Od jakiegoś miesiąca streamy na yt słabo mi działają gdy nagrywam minecraft a lub metina 2 to w panelu stream świeci mi się pasek na czerwono o tak : stream zle działa - stream na yt słabo działa pomimo dobrego sprzętu
    Zmieniałem te ustawieni co każe yt i nic resetowałem klucz strumienia , instalowałem sterowniki do karty graficznej nic nie pomogło . To ustawienia z obs a stream zle działa - stream na yt słabo działa pomimo dobrego sprzętu stream zle działa - stream na yt słabo działa pomimo dobrego sprzętu
    Mój sprzęt :
    Gigabyte GTX 660OC
    CPU i5 2500
    RAM goodram 1333 MHz 2x4GB
    dysk HDD 500GB chyba sandisc
    windows 7 home premium
    downloadu mam prawie 20Mb/s
    ping 40 ms
    uploadu 18.31Mb/s
    To przykładowy film z mojego kanału :https://www.youtube.com/watch?v=uY3TWNMteNs&list=UUeihtuTBMrs5NJXeeDg5K3A&index=3

Proszę o pomoc tym sposobem nigdy subów nie zdobędę , ludzie mi ze stream a uciekają :(
  • REKLAMA
  • #2 17800236
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 17800243
    zarzenowanypl
    Poziom 6  
    wiem że sprzęt nie jest z górnej półki ale też nie jest za słaby a streamy mi działały bardzo dobrze dopiero z jakiś miesiąc temu tak mi się porobilo

Dodano po 2 [minuty]:

i streamowanie metina 2 to jest to samo co streamowanie pulpitu minecraft a zresztą podobnie
  • REKLAMA
  • #4 17800260
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17800271
    zarzenowanypl
    Poziom 6  
    ok dzięki za info i pomoc , 10 raczej nie wgram ,postawie od nowa 7
  • REKLAMA
  • #6 17800292
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 17835729
    Aretskyy
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Tomequ123 napisał:
    Poza dobrą optymalizacją systemu nic się więcej nie zrobi.
    Procesor zablokowany, wolny dysk HDD, stary system.

Tomku, a właśnie że się zrobi. :)

Do zmiany ustawienia:
    1. Typ przepływności na CBR
    2. Przepływność bitowa na 2500
    3. Odstęp między klatkami kluczowymi na 0=automatyczny
    4. Odznacz opcję Użyj enkodowania dwuprzebiegowego
    5. Filtr skalujący na Bicubic
    6. Typowe wartości FPS na 30

Wprowadź te ustawienia OBS. Następnie go wyłącz, kliknij prawym -> właściwości -> zgodność i zaznacz pole Uruchom jako administrator.
    Następnie odpal OBS, puść stream i daj znać !
  • #9 17835839
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z jakością streamów na YouTube podczas grania w Minecraft i Metin 2, mimo posiadania sprzętu z procesorem i5 2500, kartą graficzną Gigabyte GTX 660OC oraz 8 GB RAM. Problemy zaczęły się miesiąc temu, a użytkownik próbował różnych ustawień w OBS oraz resetował klucz strumienia, jednak bez skutku. Użytkownicy sugerują optymalizację systemu, zmniejszenie rozdzielczości streama, a także zmianę ustawień w OBS, takich jak typ przepływności na CBR i przepływność bitową na 2500. Ostatecznie, użytkownik rozwiązał problem, zmieniając enkodowanie z NVENC na x264 i ustawiając przepływność bitową na 4000.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA