logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 3558 - Windows 7 nie działa autoodtwarzanie

Oonagh 11 Sty 2018 13:54 519 8
REKLAMA
  • #1 16952258
    Oonagh
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z autoodtwarzaniem w komputerze. Próbowałam już z kilkoma rożnymi płytami, ale za każdym razem występuje ten sam problem. Co dziwne autoodtwarzenie załącza się po naciśnięciu ikony " Mój komputer". Przeglądałam już wiele stron za rozwiązaniem mojego problemu, ale niestety póki co nic nie znalazłam. Mój system to Windows 7. Bedę wdzięczna za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16952351
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3545
    Co masz w Panel sterowania -> autoodtwarzanie?
  • REKLAMA
  • #3 16952373
    Oonagh
    Poziom 8  
    Mam zaznaczone Użyj autoodtwarzania dla wszystkich nośników i urządzeń i wybrane Pytaj mnie za każdym razem
  • #4 16952393
    Kasek21
    Poziom 43  
    Skopiuj poniższy kod do notatnika i zapisz jako plik z rozszerzeniem *.reg, a następnie go uruchom.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
    "NoDriveTypeAutoRun"=-

i restart komputera.
  • REKLAMA
  • #5 16952444
    Oonagh
    Poziom 8  
    Niestety to też nie pomogło. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale dodam, że po włożeniu napęd czyta płytę i zatrzymuje się i dopiero po uruchomieniu eksploratora ( ikona komputer ) czyta zawartość płyty i uruchamia autoodtwarzanie.
  • REKLAMA
  • #6 16952526
    Kasek21
    Poziom 43  
    Uruchom Wiersz polecenia jako administrator, wpisz: sfc /scannow i Enter.
  • #7 16952846
    Oonagh
    Poziom 8  
    Przeskanowałam z wynikiem: Funkcja Ochron zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności. Niestety autoodtwarzanie dalej działa tak jak działo, czyli nieprawidłowo.
  • #8 16952861
    Kasek21
    Poziom 43  
    Co tam masz uruchomione ze startem systemu? Uruchom -> msconfig -> Uruchamianie.

Zainstalowana jakaś aplikacja do odczytu obrazu płyt? Jak Alcochol czy Deamon Tools?
  • #9 16957083
    Oonagh
    Poziom 8  
    Jako, że niestety musiałam niespodziewanie pilnie wyjechać, to nie jestem w stanie odpowiedzieć na pierwsze pytanie, ale jak tylko będę mieć możliwość napisze. Jeżeli natomiast chodzi o aplikacje do odczytu obrazu płyt to nie mam czegoś takiego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z autoodtwarzaniem w laptopie Dell Inspiron 3558 działającym na systemie Windows 7. Autoodtwarzanie nie działa poprawnie, aktywując się jedynie po otwarciu "Mój komputer". Użytkownik sprawdził ustawienia autoodtwarzania w Panelu sterowania, które są ustawione na "Użyj autoodtwarzania dla wszystkich nośników i urządzeń" oraz "Pytaj mnie za każdym razem". Próby rozwiązania problemu obejmowały edytowanie rejestru oraz skanowanie systemu za pomocą polecenia sfc /scannow, które nie wykazało naruszeń integralności. Użytkownik nie ma zainstalowanych aplikacji do odczytu obrazów płyt, takich jak Alcohol czy Daemon Tools, co może wpływać na działanie autoodtwarzania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA