logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube

EcK0 12 Sty 2018 13:32 6126 16
REKLAMA
  • #1 16954726
    EcK0
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam. Od razu mówię, że miałem problem z wyborem właściwego działu forum, a więc w razie pomyłki z mojej strony proszę o przeniesienie.

Otóż od jakiegoś czasu na Youtube po odpaleniu filmu lub całej playlisty "do obejrzenia" nie pojawia się sama w sobie lista obok odtwarzacza, w sumie to albo pojawiają się same propozycje filmów lub po prostu szara otoczka. Kiedyś zaś pojawiała się obok normalna lista podobnie jak np przy uruchomieniu playlisty u YouTubera. Sytuacje podane z załącznikach. Pozdrawiam.

Załącznik 1: Jak odtwarzacz wygląda w sytuacji oglądania playlisty z Youtube i jak powinien wyglądać odtwarzacz w każdej z sytuacji
    Załącznik 2 i 3: Jak wygląda odtwarzacz (losowo między 2 a 3 przypadkiem) i jak nie powinien wyglądać w tej sytuacji.
    Załączniki:
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 3.png (1.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 2.png (1.31 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 1.png (1.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16954829
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Dział prawidłowy, ale powinieneś podać OS i na jakiej przeglądarce w jakiej wersji problem występuje i, co ważne, czy na innej przeglądarce występuje.
    Kontynnując, to wiesz, że ten czarny motyw YT jest w dużej części kolejnym "cudownym" eksperymentem google, czyli "zupełnie nową i lepszą" nakładką na YT i zawsze możesz wrócić do starego motywu, który powinien w 100% poprawnie działać.
    Wydaje się, że "technicy" googla ciągle coś mieszają w kodzie tego nowego wyglądu i już od lat YT ma problemy z "sypaniem się" tu i ówdzie.
    ps. Na szczęście działam pod linuxem na dziwnych starych wersjach przeglądarek, na których nawet nie da się tych nowych motywów włączyć = 1 problem mniej.
  • #3 16955009
    EcK0
    Poziom 6  
    Fakt mój błąd. Jeżeli chodzi o OS to korzystam z Windowsa 10 64 bit, a co do przeglądarki, to zdjęcia wykonane na Google chrome, lecz sprawdzałem na Mozilli i Microsoft Edge i wyglądało to podobnie. Co do czarnego motywu oraz starego wyglądu, to mimo tego problem dalej występuje, szukałem po ustawieniach i nigdzie opcji z tym związanej nie widziałem. Jedyna różnica po zmienieniu wyglądu na stary jest taka, że lista tak jakby próbowała się załadować, ale ostatecznie i tak kończy się na tym co wysyłałem poprzednio (Załącznik 1). Wydaje mi się, że problem leży u samego Google i po prostu przy całej tej zabawie z wyglądem YouTube coś zepsuli z tą opcją. Brak samej listy utrudnia mi przeglądanie ponieważ jak mam tam przykładowo ze 100 filmów i chciałbym sobie zrobić maraton,
    to nie mogę ustawić sobie automatycznego odtwarzania, tylko muszę otwierać wszystkie po kolei z poziomu listy (Załącznik 2)
    Załącznik 1: Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube
    Załącznik 2: Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube
  • REKLAMA
  • #4 16955035
    safbot1st
    Poziom 43  
    Nic YT raczej nie zrobiło, bo w trybie normalnym u mnie ok.
    EcK0 napisał:
    Co do czarnego motywu oraz starego wyglądu, to mimo tego problem dalej występuje

Ale próbowałeś ten właściwy "stary wygląd". Samo wyłączenie czarnego motywu nie wystarczy.
  • #5 16955198
    EcK0
    Poziom 6  
    Tak, o to mi chodziło. Wyłączyłem motyw i włączyłem "stary wygląd", ale dalej to samo.
  • #7 16955441
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 277
    Firewal w PC lub w routerze sygnalizuje jakieś problemy?
  • REKLAMA
  • #8 16955474
    EcK0
    Poziom 6  
    Po wylogowaniu w ogóle nie ma opcji dodawania filmów do playlisty "do obejrzenia", a więc to nie to. Co do firewalla lub w routerze, to wszystko w jak najlepszym porządku. Po za tym nieszczęsnym YouTubem cała reszta działa jak powinna. Co do logów to podane w załącznikach
    Załączniki:
    • FRST.txt (80.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (52.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 16956636
    safbot1st
    Poziom 43  
    @Kolobos'ie, @EcK0 napisał, że bez zalogowania się do profilu nie może dodawać do playlisty "do obejrzenia".
    Implikuje to wg. mnie pytanie do @EcK0: a czy inne playlisty działają normalnie (bez zalogowania)?
  • #11 16956713
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10429
    Nie pisalem o logowaniu sie na YT, tylko o logowaniu sie do profilu w przegladarce.
  • #12 16956760
    EcK0
    Poziom 6  
    Co do tego co napisał Kolobos, to nie wina rozszerzeń, bo już reinstalowałem przeglądarkę, otwierałem to na karcie incognito oraz sprawdzałem na innych przeglądarkach. Co do innych playlist, to właśnie w tym rzecz, że tak jak podałem na screenie wszystkie inne playlisty uruchamiają się normalnie, problem jest tylko z tą "do obejrzenia". Mam ogólnie prośbę do was, raczej konto na google/yt macie. Jeżeli możecie to dodajcie parę filmów do tej playlisty do obejrzenia i zobaczcie czy u was występuje podobny problem.
    Dodano po 14 [minuty]:
    Co do innych playlist, to dla przykładu. Jak mam playlistę jakąś inną, przykładowo moja z muzyką (Załącznik 1) i kliknę "odtwórz wszystkie", to wyświetli się film z listą po prawo (załącznik 2), zaś jak wejdę w playlistę "do obejrzenia" (załącznik 3) i kliknę "odtwórz wszystko", to wyświetla się ekran z (załącznika 4). Jak mogę prosić, to sprawdźcie oba przypadki u siebie, jak to u was wygląda.
    Załączniki:
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 2.png (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 4.png (1.17 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 3.png (354.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak listy przy odtwarzaczu na Youtube Załącznik 1.png (336.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #13 16956797
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10429
    Wszystko dziala noramalnie.

Sprawdz z wersja portable tak jak pisalem.

Podlacz komputer pod inne lacze o ile masz mozliwosc i sprawdz ponownie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #14 16956804
    safbot1st
    Poziom 43  
    Niestety u mnie działa (dziwnie ją po 10 latach obejrzeć) + zalogowany do Chrome i gmail/YT.
    A może sam spróbuj inne konto założyć na próbę? Czyli jakby uszkodzone konto, albo jakiś dziwny film dodałeś np. zablokowany, usunięty?
  • #15 16956943
    EcK0
    Poziom 6  
    No i problem rozwiązany. Faktycznie po przelogowaniu na drugie konto, "do obejrzenia" działa jak należy i chyba wiem nawet dlaczego. Jako, że dużo oglądam youtuba to filmy przeglądałem w sposób taki, że wchodziłem w subskrypcje, dodawałem interesujące mnie filmy "do obejrzenia" i potem je oglądałem, lecz popełniłem jeden błąd i przypuszczam, że to w nim tkwi problem. Nie usuwałem tych filmów i nagromadziło mi się ich już tam 2300. Teraz tylko pytanie, ile maksymalnie można umieścić tam filmów, a by tak zwanego "buga" nie było. Przypuszczam, że jestem pierwszym przypadkiem czegoś takiego, bo nigdzie indziej, u ludzi taki problem nie wystąpił.
  • #17 16957751
    EcK0
    Poziom 6  
    Czyli wszystko jasne, muszę teraz 1500 razy klikać żeby usunąć te filmy xd No nic, dzięki wielkie za pomoc, przynajmniej znam przyczynę i wiem co muszę zrobić.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem listy filmów obok odtwarzacza na YouTube, szczególnie w przypadku playlisty "do obejrzenia". Po kilku próbach rozwiązania problemu, w tym zmianie motywu na stary oraz testowaniu różnych przeglądarek (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge), problem nadal występował. Użytkownik zauważył, że po przelogowaniu na inne konto, funkcjonalność playlisty działała poprawnie. Przyczyną problemu okazało się nagromadzenie zbyt wielu filmów w liście "do obejrzenia" (2300), co mogło przekraczać nieoficjalny limit, sugerowany na 1000 filmów. Użytkownik planuje usunąć nadmiarowe filmy, aby przywrócić pełną funkcjonalność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA