logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 80 b3 1.8s gaźnik regulacja naprawa

adrian.sobczak92 16 Sty 2018 18:08 12069 4
REKLAMA
  • #1 16966046
    adrian.sobczak92
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    Witam, stałem się szczęśliwym lub nieszczęśliwym posiadaczem tego auta. Samochód posiada lpg. Zacznę od rana. Po nocy muszę kręcić rozrusznikiem do tego stopnia ze ledwo co na końcówce akumulatora załapie. Ssanie wyciągnięte ale po odpaleniu obroty to ok 2 tys a ponoć powinno być w granicach 3,200. Po schowaniu ssania praktycznie żadnej reakcji. W czasie jazdy trochę dławi się na mniejszych obrotach do ok 1,8 tys potem normalnie. Po wrzuceniu na luz długo utrzymuje obroty ok. 2tys czasem zejdą do 1,2 i ogólnie faluje na benzynie. Bardzo cieżko przełącza się na lpg. Jak już się przełączy to mam wrażenie że chodzi lepiej kóz na benzynie, lecz tez długo trzyma wysokie obroty po wrzuceniu na luz. Jaki to w ogóle jest gaźnik? Czy można go doprowadzić do stanu takiego jak powinno być ? Czy może lepiej (o ile można) przełożyć wtrysk jednopunktowy (passat b4 1.8 90km) mam całe takie auto pod domem. Jeżeli zamienić na wtrysk to co się z tym wiąże?
    Załączniki:
    • Audi 80 b3 1.8s gaźnik regulacja naprawa image.jpeg (824.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Audi 80 b3 1.8s gaźnik regulacja naprawa image.jpeg (1.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16966368
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16967290
    adrian.sobczak92
    Poziom 9  
    No to narazie usiadłem... Jaka opcja będzie najlepsza w tej sytuacji? Jakie mogą być koszta naprawy gaźnika? Czy dam radę zrobić coś sam aby było lepiej? Wypłatę Man dopiero ostatniego a muszę jakoś się poruszać autem. Co wiąże się ze zmiana na ten wtrysk? Czy będę w stanie sam to przełożyć czy bardziej opłaca się regenerować gaźnik?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16967309
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16968352
    adrian.sobczak92
    Poziom 9  
    W takim razie dziękuje za pomoc.
REKLAMA