logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon komórkowy Max Com MM238 3G - nie slychać, jak ktoś dzwoni

szmechcik 17 Sty 2018 14:32 4041 6
REKLAMA
  • #1 16968163
    szmechcik
    Poziom 3  
    Witam, posiadam telefon j.w. - działa, ekran widać, ale nie słychać jak ktoś dzwoni. Rozebrałem go doszczętnie, a tu kabel się odlutował od blaszki. Najgorsze w tym, że nie wiem gdzie był zalutowany, bo nic nie widać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16968339
    kuba4321
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Ja też nie widzę ;). Proszę o jakieś zdjęcia płyty głównej.
  • REKLAMA
  • #3 16968580
    szmechcik
    Poziom 3  
    [Telefon komórkowy Max Com MM238 3G - nie slychać, jak ktoś dzwoni[/b]

Dodano po 1 [godziny] 27 [minuty]:

Telefon komórkowy Max Com MM238 3G - nie slychać, jak ktoś dzwoniO to moje bardziej wyraźne zdjęcie płytki od telefona🙂
  • Pomocny post
    #4 16969063
    kuba4321
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Do głośnika idą dwa kable, jak widać są przylutowane, jednak głośnik wygląda na uszkodzony (membrana jest cała pognieciona). Zobacz czy jak dzwoni to na głośnik idzie napięcie, wymień ten głośnik(może być problem ze znalezieniem, jednak tak naprawdę to w wielu telefonach są takie same i na allegro są, tylko będzie trzeba do niego przylutować kable). Kabel nie jest od głośnika, może do obudowy był przylutowany?
  • REKLAMA
  • #5 16969429
    szmechcik
    Poziom 3  
    Bardzo dziekuje za rade☺
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16969433
    Orzel27
    Poziom 26  
    Ocena: 52
    Luźny kabelek to antena prawdopodobnie od bt. Głośnik wygląda jakby go potraktowano igłą. Wskaźnik wilgotności aktywowany czyli po zawilgoceniu. Głośnik można sprawdzić miernikiem, ewentualnie przylutować inny na długie kabelki dla pewności że to wina głośnika a nie płytki.
  • #7 16969450
    szmechcik
    Poziom 3  
    Dziekuje za rade☺

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Max Com MM238 3G, który nie wydaje dźwięku podczas połączeń. Po rozebraniu urządzenia zauważył, że kabel od głośnika się odlutował, ale nie jest pewien, gdzie powinien być przylutowany. Użytkownicy sugerują, aby sprawdzić głośnik, który może być uszkodzony, oraz zweryfikować, czy na głośnik idzie napięcie podczas dzwonienia. Wskazano również, że luźny kabel może być anteną od Bluetooth, a głośnik można przetestować miernikiem lub wymienić na inny, co może wymagać przylutowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA