logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - Błąd I/O przy wgrywaniu patcha przez V_Klay 2.7 na COM 3

omega511 13 Sie 2005 18:02 1208 8
  • #1 1731414
    omega511
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam Wszystkich....

MOj problem polega na tym ze nie umiem wgrac patch;a wszystko sie wzajemnie wykrywa..łączy ale samo wklejanie nie przynosi rezultatu.. wyskakuje mi blad...ponizej foto..

Prosze o pomoc..nie mam pojecia co to moze byc...

P.S moj telefon nie posiada simloka(przechodzil test point'a, heh niestety byl ciety...:P), poprzednia wersja softu 23, aktualna 25 ---o ile to pomoze..

Pozdrawiam...Omega

Dodano po 6 [minuty]:

ech widze ze foto nie weszlo...

oto blad : A hardware I/0 error was reported while accesing COM 3 - Loader : Open: No answer from boot Nutzo Bin.
    Jesli chodzi o program pracuje na V klay 2.7
  • Pomocny post
    #2 1731541
    dado00
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    a pod jaki port masz kabel podpiety i masz serwisowy kabel ??
  • #3 1737129
    prorocx
    Poziom 16  
    Omega511, przekrojony jak na ponizszym obrazku ?? , pozdro :_
    :idea:
    Załączniki:
    • Siemens C60 - Błąd I/O przy wgrywaniu patcha przez V_Klay 2.7 na COM 3 C60A60TEST.jpg (65.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 1737178
    jaqp
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    prorocx czytaj posty, to nie wyścig ! Napisane jest przecież, że był cięty .... nie sądzę aby tu był problem, przeinstaluj jeszcze raz sterowniki od kabla. Spróbuj Frei'ą.
  • #5 1737269
    dado00
    Poziom 19  
    mam ten sam problem
    tp ciety simlok zdjety
    na czerwona sluchawke reaguje ale na boty nie :(
    gdzies wczytalem ze trzeba spatchowany bootcore wgrac nawet znalazlem taki na www.c60.fks.pl
    ale niewiem po co skoro po przecieciu tp komunikuje sie z zastepczym bootcore ale moze pozniej ida booty do normalnego ??

a co on ma freia wgrywac ??
    to niejest wina kabla ja mam serwisowy i dzieje sie to samo
  • #6 1737756
    joger.js
    Poziom 23  
    czasami może to być złe ustawianie freii ... miałem rac mc60 i nie był cięty ale był simlock ściągnięty solucją javy ale mniejsza z tym i pewnego razu telefonik mu padł programowo i wgrałem mu nowego flesha potem patcoore ale nie chciał sie wrac pisało ze nie akceptuje połaczenia to w ustawieniach ferii zmieniłem na pathe bug i tam mieszałem i jedną z tych tech opcji wybrałem i zaczęło sie normalnie wgrywać :) i telefonik działa :)
  • #7 1737850
    dado00
    Poziom 19  
    wszystkich 3 opcji probowalem
    i chodzi o vklaya a nie o freie
  • #8 1742705
    joger.js
    Poziom 23  
    spróbuj we freii :) już nic i tak i tak nie zepsujesz :P jedynie możesz naprawic :)
  • #9 1744068
    omega511
    Poziom 12  
    Witam!!

U mnie juz wszystko chodzi jak powinno...nie mam wsumie zadnych problemow....a Wszystko Przy Pomocy DADO00...On mnie z wszystim poinstrulowal...Jestem Mu Wdzieczny...

Pozdrawiam..

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu I/O podczas wgrywania patcha do telefonu Siemens C60 za pomocą programu V_Klay 2.7 na porcie COM 3. Telefon ma przecięty test point i brak simlocka, a próby wgrywania patcha kończą się komunikatem "A hardware I/O error was reported while accessing COM 3 - Loader: Open: No answer from boot Nutzo Bin". Dyskusja wskazuje na możliwe przyczyny takie jak niewłaściwe ustawienia programu Freia, konieczność użycia spatchowanego bootcore, a także potencjalne problemy ze sterownikami kabla serwisowego. Użytkownicy sugerują sprawdzenie portu, ponowną instalację sterowników, eksperymentowanie z ustawieniami Freii (np. tryb Path Bug) oraz ewentualne użycie innego oprogramowania do wgrywania. Ostatecznie autor informuje, że problem został rozwiązany dzięki pomocy innej osoby, bez podania szczegółów rozwiązania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA