logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Volkswagen Polo 1.9D - trudności z odpalaniem w zimie, wymieniony filtr paliwa

volkswagenpolo 24 Sty 2018 20:19 1338 5
REKLAMA
  • #1 16986117
    volkswagenpolo
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam, jestem posiadaczem vw polo 1.9D i mam z nim problem ponieważ nie chce odpalać nawet w lekkie mrozy, zmieniłem w nim filtr paliwa myślałem ze to jest przyczyna w rurce od paliwa pojawiały się bąbelki i niekiedy jak się nim jechało to gwałtownie przyspieszał, możecie mi coś poradzić co jeszcze w nim zmienić bądź naprawić, podczas uruchamiania silnik tylko kreci ale nie chce wejść w obroty
  • REKLAMA
  • #2 16986145
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 544
    To zwykły 1.9 D czy 1.9 SDI Świece żarowe grzeją?
  • REKLAMA
  • #3 16986320
    volkswagenpolo
    Poziom 2  
    jest to zwykły diesel 1.9, świece żarowe sprawdzałem działają ponieważ były wymieniane
  • REKLAMA
  • #4 16986559
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 544
    To silnik AEF z pompą na linkę, jeśli instalacja paliwowa jest szczelna, świece grzeją to powinien odpalać baz łaski, sprawdź czy po dłuższym postoju nie cofa się paliwo w przewodach, pod maską przy podszybiu są dwa elektrozawory do podciśnienia jeden od sterowania zaworem EGR, drugi steruje dawką i momentem wtrysku na pompie na zimnym silniku (coś jak ssanie w benzyniaku) Sprawdź czy jest napięcie na świecach bo czasami przekaźnik świec szwankuje.
  • REKLAMA
  • #5 16986577
    volkswagenpolo
    Poziom 2  
    Paliwo się nie cofa, ponieważ jest zamontowany zaworek który nie pozwala mu się cofać. A elektrozawory sprawdzę już jutro ;)
  • #6 16989472
    volkswagenpolo
    Poziom 2  
    samochód już odpala, mróz odpuścił i poszedł bez problemu, pewnie wina ropy i wody, która zebrała się w boku, temat do zamknięcia.
REKLAMA