logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa miga

telker 28 Sty 2018 12:57 3468 14
  • #1 16994303
    telker
    Poziom 13  
    Ocena: 39
    Witam.
    Zakupiłem lampe led z transformatorem. Zawiesiłem ale zbyt mocno świeci i postanowiłem zainstalować ściemniacz do led. Zakupiłem ale nie potrafie go podłączyć . Zaczyna mi lampa mrygac ale to chyba zły obraz mojego podłączenia. W puszce mam 3 przewody - uziemienie (zółto zielony) czarny i niebieski. Załączam kilka zdjęć z instrukcji i może ktoś mi wytłumaczyć jak mam to cudo podłączyć

Jak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa migaJak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa migaJak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa migaJak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa migaJak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa migaJak podłączyć ściemniacz do lampy LED z transformatorem? Lampa miga .

Telker
  • #2 17001824
    hengest
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Przełącznik jest na TE czy na LE?
  • #3 17001898
    telker
    Poziom 13  
    Obecnie na LE
  • #5 17001918
    telker
    Poziom 13  
    w sklepie mowili ze TAK - ona mi mryga tak jakby sie programowala ale guzik jakos wychodzi . Moze zle podczepiam na dzien dobry - Faza pod L a czarny pod ten z falką
  • #6 17001935
    hengest
    Poziom 17  
    telker napisał:
    Obecnie na LE

Jeżeli masz transformator na zasilaniu to przełącz na TE
  • #10 17001990
    telker
    Poziom 13  
    no i porazka na calej lini - zbyt mocno mi swieci teraz
  • #11 17002030
    hengest
    Poziom 17  
    Możesz się pobawić i wymienić zasilacz na taki, który może współpracować za ściemniaczem, ale oczywiście tracisz gwarancję na oprawę.
  • #12 17002039
    telker
    Poziom 13  
    Masz jakis pomysl co tam mozna wsadzic ?
  • #13 17002054
    hengest
    Poziom 17  
    telker napisał:
    Masz jakis pomysl co tam mozna wsadzic ?

Prześlij fotkę zasilacza, który jest aktualnie zabudowany w oprawie. Może coś się uda dobrać.
  • #14 17002057
    telker
    Poziom 13  
    Zdejme oprawe ze sciany i go pstrykne - ale wieczorkiem
  • #15 17008050
    mmario32
    Poziom 14  
    Moim zdaniem nic z tym nie zrobisz. Lampa ma wbudowany zasilacz. Ledy można ściemniać montując ściemniacz za zasilaczem na niskim napięciu. W twoim przypadku zmniejszałeś napięcie na zasilaniu lampy a to nic nie da. Poza tym ten zasilacz to pewnie Led Driver, czyli źródło prądowe. Daje on stały prąd na wyjściu, który uzyskuje regulując napięcie w jakimś zakresie ( np. 30-60V). Nie znam ściemniacz, który pracował by na takie napięcie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem ściemniacza do lampy LED z transformatorem, co powoduje migotanie światła. W puszce znajdują się trzy przewody: uziemienie (żółto-zielony), czarny i niebieski. Po wymianie informacji, okazało się, że lampa, którą użytkownik zakupił, nie jest przystosowana do ściemniania, co potwierdzono w specyfikacji produktu. Użytkownik rozważa wymianę zasilacza na taki, który współpracuje ze ściemniaczem, jednak wiąże się to z utratą gwarancji. Wskazano, że ściemniacze powinny być montowane za zasilaczem na niskim napięciu, a obecny zasilacz może być źródłem prądowym, co uniemożliwia ściemnianie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA