logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kolumny JBL M 360 do domowego wzmacniacza?

Dawid Krolik34 28 Sty 2018 18:18 690 6
REKLAMA
  • #1 16995255
    Dawid Krolik34
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam pewien problem ponieważ mam w planach zakupić kolumny JBL M 360. Jednak ich podłączenie jest identyczne jak podane na schemacie na zdjęciu.Problemem jest chęć podłązenia ich pod zwykły domowy wzmacniacz.Które przewody powinienem podłączyć pod + i - wzmacniacza.Z góry przepraszam za wybranie tematu bo jestem tu nowy i nie do końca wiem czy dobrze wybrałem.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć kolumny JBL M 360 do domowego wzmacniacza? Screenshot_20180128-122302.png (395.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16995304
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 407
    Czego tu nie rozumiesz? Sygnał podłącz do białego i czarnego przewodu obojętnie w którym gnieździe. Ważne, aby podłączyć tak samo plus i minus ze wzmacniacza w obu kolumnach.
  • REKLAMA
  • #3 16995328
    Dawid Krolik34
    Poziom 7  
    mariuszp19 napisał:
    Czego tu nie rozumiesz? Sygnał podłącz do białego i czarnego przewodu obojętnie w którym gnieździe. Ważne, aby podłączyć tak samo plus i minus ze wzmacniacza w obu kolumnach.
    Czyli najlepiej pozbyć się tych łączących wejścia a resztę podłączyć pod wzmacniacz?
  • REKLAMA
  • #5 16995353
    Dawid Krolik34
    Poziom 7  
    mariuszp19 napisał:
    Tylko ja za pomocą tego podpiąć kolumny pod zwykły domowy wzmacniacz?

Dodano po 2 [minuty]:

Dawid Krolik34 napisał:
    mariuszp19 napisał:
    Tylko ja za pomocą tego podpiąć kolumny pod zwykły domowy wzmacniacz?
    Rozumiem że dolutować +- i pod wzmacniacz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16995385
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 407
    Jeśli chcesz przylutować kabel do gniazda w kolumnach, to możesz, ale nie jest to eleganckie. Kupujesz dwie wtyczki speakon i do nich przylutowujesz kabel od wzmacniacza.
  • #7 16995411
    Dawid Krolik34
    Poziom 7  
    mariuszp19 napisał:
    Jeśli chcesz przylutować kabel do gniazda w kolumnach, to możesz, ale nie jest to eleganckie. Kupujesz dwie wtyczki speakon i do nich przylutowujesz kabel od wzmacniacza.
    Dziękuję za pomoc, jutro jadę po kolumny więc w razie czego będę jeszcze pisał.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje podłączyć kolumny JBL M 360 do domowego wzmacniacza, jednak nie jest pewien, jak to zrobić. Odpowiedzi sugerują, aby podłączyć sygnał do białego i czarnego przewodu, dbając o zgodność + i - w obu kolumnach. Zaleca się użycie wtyczek speakon do połączenia kabli z kolumnami, co jest bardziej estetyczne niż lutowanie bezpośrednio do gniazd. Użytkownik dziękuje za pomoc i planuje zakupić kolumny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA