Witam . Mam problem z gadu-gadu , instalacja przebiega prawidłowo lecz po uruchomieniu programu wyskakuje taki komunikat:
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error
Abnormal Program Termination
Mój system to WinXP prof.z sp1 oraz wszystkie aktualizacje
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Działąc powinno, spojrzyj tutaj:
http://www.gadu-gadu.pl/pytania.htm Może coś Ci się w systemie "zalęgło"? Ściągnij sobie program hijackthis, uruchom go, wybierz opcję "Do a system scan and save a log file" i zawartość tego logu wklej na forum. Popatrzymy.
Dzięki . Sprawdziłem już inne gg, zawsze to samo.
Log z hijackthis:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 14:10:23, on 2005-08-14
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Użytkownik zgłasza problem z błędem Runtime Error w programie Gadu-Gadu na systemie Windows XP SP1 po uruchomieniu aplikacji, mimo poprawnej instalacji. Wskazano, że problem może wynikać z uszkodzonej instalacji lub obecności złośliwych wpisów w systemie. Zaproponowano instalację innej wersji Gadu-Gadu oraz wykonanie skanu systemu za pomocą narzędzia HijackThis, którego logi zostały udostępnione. Analiza logów wykazała obecność brakujących plików DLL i podejrzanych wpisów rejestru związanych z BHO (Browser Helper Objects) oraz dodatkami do Internet Explorera, które mogły powodować konflikt i błąd uruchomienia. Zalecano usunięcie wskazanych wpisów rejestru i plików DLL, co po zastosowaniu rozwiązało problem z działaniem Gadu-Gadu. Dyskusja podkreśla znaczenie czyszczenia systemu z nieprawidłowych lub złośliwych komponentów w przypadku błędów runtime w aplikacjach na Windows XP. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.