logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 nie uruchamia się po aktualizacji

Brooklyn23 08 Lut 2018 03:44 8304 4
REKLAMA
  • #1 17021269
    Brooklyn23
    Poziom 7  
    Ocena: 15
    Mam problem z Windowsem 10. Prawdopodobnie po aktualizacji nie chce się uruchomić. Cały czas jest niebieski ekran, kręci się kółeczko i wyświetla "Trwa przygotowywanie systemu Windows. Nie wyłączaj komputera".
    Próbowałem przywrócić system do punktu przywracania sprzed 2 tygodni. Wszedłem poprzez F10 do środowiska przywracania, niestety po przywróceniu systemu klikam uruchom ponownie i .... jest znowu ten komunikat.
    Potem pomyślałem, że uruchomię go w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Znowu do środowiska odzyskiwania, uruchmiam tryb awaryjny i komputer się wyłącza i startuje ponownie i .... znowu niebieski ekran i ten sam komunikat....

Co zrobić, żeby wejść do systemu. Mam na dysku dwa ważne pliki i muszę je zgrać. Potem postawię system od nowa.

No ale w tej chwili chcę się dostać do windowsa aby zgrać te pliki dwa? Jak to zrobić? Pomocy!

Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 17021276
    Kaliber PC - Service

Poziom 22  
    Ocena: 69
    Witam.

Czy podczas aktualizowania nie wyłączono/zresetowano (nie)przypadkowo komputera...? Albo nie wybił w tym czasie prąd w domu? Inaczej mówiąc - czy aktualizacja doszła swobodnie do 100% i komputer sam się wyłączył/zresetował?
    Konto firmowe:
    Kaliber PC - Service
    Konstantego Damrota 5, Radlin, 44-310 | Tel.: 692XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.kaliberpc-service.pl/
  • REKLAMA
  • #3 17021311
    Brooklyn23
    Poziom 7  
    Ocena: 15
    Nic takiego się nie stało. Po prostu mielił ze dwie godziny, wiec sam go w koncu zresetowałem. Wiadomo było, ze już nie pójdzie.
  • REKLAMA
  • #4 17021450
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    Brooklyn23 napisał:
    No ale w tej chwili chcę się dostać do windowsa aby zgrać te pliki dwa? Jak to zrobić?

Można użyć do tego dystrybucji typu live, ponadto można podłączyć dysk do innego komputera i przegrać pliki.
  • #5 17236235
    matti5215
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Cześć wszystkim, podepnę się pod temat. U mnie jest dokładnie tak samo. Mam dell (laptop) z systemem Win.8. Jakiś czas temu zaktualizowałem do 10 , jakoś 10 czy 15 maja wyświetlił się komunikat o ważnej aktualizacji więc akceptowałem, trwało to jakieś 2 godziny. Po czym aktualizacja się pobierała jak zwykle, instalowała już w języku angielskim (może dlatego że w lapku jest oryginalny win 8 wersja angielska)
    wyskoczyło niebieskie tło z wyborem języka klawiatury i tu się robi pętla( jaki bym język nie wybrał, klikam dalej pokazuje się menu pomocy i żadne polecenie nie przynosi sukcesu.
    Przywracanie poprzedniej wersji, naprawa... nic nawet poprzez partycję recovery nie mogę wgrać nowego świeżego win 8.
    Macie jakiś pomysł?
    Można spróbować naprawy przez instalacje win 10 home?
REKLAMA