logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zalogować się jako administrator w Windows XP bez hasła?

pierwszy_milion 15 Sie 2005 14:24 885 2
REKLAMA
  • #1 1735695
    pierwszy_milion
    Poziom 11  
    Witam, mam taką sprawe. Miałem na XP hasło, a mój kumpel coś wcisnął i wpisał "administrator" i wszedł. Może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobił i co przycisnął ???
  • REKLAMA
  • #2 1735707
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Zawołaj kumpla i zapytaj go, co robił z TWOIM komputerem. Bo jak na razie, to powiedziałes nam, że to on jest administratorem Twojego komputera.
  • #3 1735807
    sewik
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    System XP ma automatycznie wbudowane konto administratora. Jeżeli ty podczas instalacji czy też później zakładasz konta i są one z uprawnieniami administracyjnymi czy ograniczonymi, chronione hasłami czy też nie to niezmienia to faktu, że system ma jeszcze jedno konto o nazwie administrator, które nie jest wyświetlone na pulpicie wyboru użytkownika, ale w ty momencie wciskając Ctrl+Alt+Delete przełącza się w inny tryb logowania i tu podając nazwę użytkownika "administrator”, jeżeli wcześniej nie zostało założone na nie hasło logujesz się bez problemu i przeglądasz wszystkie pliki prócz plików uznanych za prywatne.
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę tonować swe wypowiedzi bo polecą do kosza, a może zaistnieć i coś więcej ! Takie rzeczy załatwia się na PW !

A tak nawiasem mówiąc jankolo w tytule masz Spec od komputerów, a dajesz rady jak dla dzieci z przedszkola. Nie to żebym sie czepiał bo może niezrozumiałem twojich intencji ale wydaje mi się że to raczej ty niezrozumiałeś o co pytano.
REKLAMA