logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wifi premiumbox+ unicable?

andpol 33 09 Lut 2018 12:50 10539 8
REKLAMA
  • #1 17024428
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1146
    No właśnie, obsługuje, czy nie bo chyba mi na wzrok padło i w ustawieniach nie widzę? Ktoś podłączał? Z jakimi konwerterami działa dobrze?
  • REKLAMA
  • #2 17024702
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3927
    Witam.
    Owszem wifi Premiumbox+ obsługuje Unicable (czasem na bardzo krótko dekoder potrafi wyświetlić komunikat o braku sygnału).
    Opcje uruchamiające obsługę w menu ANTENA są dokładnie takie same jak w turboBOX+ (niektóre serie tego dekodera mają problem przy przełączaniu kanałów). Również takie same są wymagania: podłączenie dwóch sygnałów antenowych i ograniczenia: brak możliwości odbioru sygnałów z satelity Astra.
  • #3 17027535
    andpol 33
    Poziom 39  
    "Witam.

Owszem wifi Premiumbox+ obsługuje Unicable (czasem na bardzo krótko dekoder potrafi wyświetlić komunikat o braku sygnału).
    Opcje uruchamiające obsługę w menu ANTENA są dokładnie takie same jak w turboBOX+ (niektóre serie tego dekodera mają problem przy przełączaniu kanałów). Również takie same są wymagania: podłączenie dwóch sygnałów antenowych i ograniczenia: brak możliwości odbioru sygnałów z satelity Astra.

Pozdrawiam.

nOlsbit"
    Czemu mi wysyłasz cytat z forum NC+ i to jeszcze z 2015 roku. Dalsza część tego tematu wskazuje, że nie działa poprawnie z konwerterem Inverto. Sprawdzałeś osobiście? Tak teraz myślę, że opcja "tryb jednokablowy" musi się pojawiać po przełączeniu na 2 anteny. Pytanie, czy ktoś sprawdzał prawidłowość działania unicable z tym dekoderem? I na jakim konwerterze?
  • REKLAMA
  • #4 17029321
    andpol 33
    Poziom 39  
    No dobra, już doczytałem, że "tryb jednokablowy" pojawia się tylko po ustawieniu na 2 anteny. Naprawdę nikt nie podłączał tego dekodera do unicable? Jak to działa w praktyce? Jaki konwerter najlepiej sobie radzi?
  • #5 17029985
    netTv
    Poziom 32  
    Ocena: 579
    Działa wystarczy konwerter Unicable https://www.eltrox.pl/tv-i-multimedia/telewiz.../konwertery/konwerter-blue-line-unicable.html
    Sygnał Unicable podłączasz poprzez spliter do obydwu wejść antenowych SAT WiFi premium box'a
    W trybie jednokablowym ustawiasz dla każdego z wejść różną częstotliwość spośród tych czterech: 1210 MHz, 1420 MHz, 1680 MHz, 2040 MHz
    W przypadku tego konwertera możesz jeszcze podłączyć dekoder np WiFibox jako multiroom. WiFi box nie wspiera technologii Unicable, dlatego jego trzeba podłączyć do drugiego wyjścia z sygnałem legacy czyli tradycyjnym jak w zwykłym konwerterze.
  • REKLAMA
  • #6 17096786
    digitaltech
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Jeśli mogę dołożyć swoje trzy grosze , zajmuję się instalacjami satelitarnymi od wielu lat , miałem do czynienia z takim dokładnie konwerterem wypadł bardzo blado , przy antenie oczywiście nowej o średnicy 80cm firmy Corab MER na najbardziej interesujących nas transponderach 11,449GHz MER 12 dB i 11.508 GHz 11.5 dB, po zamianie na zwykły Single Inverto z przed 10 lat odpowiednio MER 14.8 dB i 14.4 dB . Słabe wyniki były na złączu unicable i na konwencjonalnym universal. Zdecydowanie lepiej wypadają Unicable Inverto, choć zawsze może zdarzyć się gorsza sztuka .
  • #7 18344541
    girgi
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Trochę odkop ale temat pasuje a chciałbym się upewnić...

Dzwoniłem przed chwilą do Canal+ z pytaniem o obsługę Unicable przez Wifi Premiumbox+ i powiedziano mi że kategorycznie NIE - nie obsługuje Unicable i z ich dekoderów jedynie Najdroższy Ultrabox+ ma tę opcję.

Czy ktoś może potwierdzić albo zaprzeczyć?
    Może to ich sztuczka marketingowa albo co?
  • #8 18344682
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1040
    girgi napisał:
    Dzwoniłem przed chwilą do Canal+ z pytaniem o obsługę Unicable przez Wifi Premiumbox+ i powiedziano mi że kategorycznie NIE

Na stronie ich Pomocy Technicznej masz ...
    pl.canalplus.com napisał:
    Konwertery z jednym wyjściem zwanym Unicable, SCR lub dCSS – przeznaczone są do podłączenia jednego dekodera 4K UltraBox+, Wifi Premiumbox+, mediaBox+, turboBox+, Box+ 2849/50/51S lub po zastosowaniu rozgałęźnika kilku wymienionych wcześniej dekoderów.

https://pl.canalplus.com/pomoc/jaki-konwerter...y-maksymalnie-wykorzystac-mozliwosci-dekodera
    Ostatni raz podłączałem tak w ubiegłym roku i do tej pory nie miałem informacji by przestało działać.
  • REKLAMA
  • #9 18344702
    girgi
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Cytat:
    https://pl.canalplus.com/pomoc...ykorzystac-mozliwosci-dekodera
    Ostatni raz podłączałem tak w ubiegłym roku i do tej pory nie miałem informacji by przestało działać.

No i o taką informację mi chodziło. Jeżeli taki układ działa to znaczy że albo konsultanci na infolinii niedoinformowani są albo coś kręcą.

Edit:
    Chyba, że opcja taka jest w aktualnie wydawanych dekoderach blokowana ale wydaje się to nieprawdopodobne.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wifi Premiumbox+ obsługuje technologię Unicable, jednak użytkownicy zgłaszają problemy z sygnałem, w tym sporadyczne komunikaty o braku sygnału. Aby aktywować tryb jednokablowy, należy ustawić dekoder na dwa sygnały antenowe. Użytkownicy polecają konwertery Unicable, takie jak model Blue Line, który można podłączyć przez spliter do obu wejść antenowych. W praktyce, wyniki sygnału mogą się różnić w zależności od używanego konwertera, a niektóre modele, jak Inverto, mogą działać lepiej. Istnieją również sprzeczne informacje od przedstawicieli Canal+, którzy twierdzą, że Wifi Premiumbox+ nie obsługuje Unicable, co może być wynikiem nieaktualnych informacji lub strategii marketingowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA