logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi Navigation plus błąd CD - Navigation plus błąd odczytywania płyt CD

Luan87 09 Lut 2018 17:19 11481 4
REKLAMA
  • #1 17025102
    Luan87
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Witam, posiadam Audi A6 C5 2003r. kupiłem ją niedawno ale, nie działa radio
    Nie czyta płyt CD, nawigacja i TV też nie działają.
    Czy ktoś może mi powiedzieć co może być przyczyną i jak to naprawić?
    Załączniki:
    • Audi Navigation plus błąd CD - Navigation plus błąd odczytywania płyt CD IMG_20180209_171801.jpg (1.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Audi Navigation plus błąd CD - Navigation plus błąd odczytywania płyt CD IMG_20180209_171834.jpg (1.77 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17027585
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 339
    Z tego co widać na zdjęciach masz uruchomioną funkcję CD, a nie masz podłączonej zmieniarki CD. Wbudowany odtwarzacz wewnętrzny służy wyłącznie do płyt nawigacji i nie odczytuje płyt muzycznych. TV również wymaga podłączenia zewnętrznego modułu odbiornika. Do tego modelu dedykowane były moduły TV analogowej, więc nic Ci po nim.
    Przełącz urządzenie na radio i sprawdź czy odbiera stacje radiowe.
  • REKLAMA
  • #3 17062630
    Luan87
    Poziom 2  
    Dziękuję za informację
    Urządzenie przełączyłem na radio, stacje odbiera ale słabo, często gubi sygnał.
    Mam jeszcze pytanie czy do tego urządzenia mogę na razie podłączyć AUX? Do momentu kiedy kupię zmieniarkę?
  • REKLAMA
  • #4 17067077
    karlben
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Tak, można podłączyć AUX do tego radia ale moim zdaniem lepiej i szybciej będzie zainwestować w Xiaomi Roidmi. Testowałem, działa bardzo dobrze, brak szumów/ zniekształceń jak to w przypadku większości transmiterów FM.

Mam do sprzedania zmieniarkę CD w bdb stanie. Co prawda podłączona była do RNS-E ale do RNS-D też pasuje - napisz na PW jeżeli jesteś zainteresowany.
  • #5 17410141
    Luan87
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany
    Samo radio nie czyta płyt CD tylko płyty z nawigacją. Dokupiłem zmieniarkę płyt CD i teraz już wszystko działa.
    Dzięki za pomoc
REKLAMA