logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z podłączeniem GW-ap11sp(rozdzielenie łącza radio.)

rowekk 16 Sie 2005 14:27 1044 3
REKLAMA
  • #1 1738506
    rowekk
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam pytanie w jaki spoób skonfigurować owy GW-ap11sp tak aby módź podłączyć kabel od anteny kierunkowej i podłączyć pod to urządzenie komputery kablem prostym do kart sieciowych(rozgałęzienie, z powodu większej ilości komputerów w domu)
    Internet dostarczany mam po MACu drogą radiową bez DHCP o statycznym (tak mi się wydaje)IP.

Z góry dziękuje za odpowiedź
    Pozdrawiam
    rowekk
  • REKLAMA
  • #2 1738868
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Musisz go ustawić w tryb client i zgłoś swojemu dostawcy zmiane maca i nowy podaj mu z tego apa czyli 0090cc...... , a tak na marginesie gratulacje wyboru apa ;) mamy w sieci 8 sztuk - pieniądze wyrzucone w błoto.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1738884
    ghambit
    Poziom 24  
    Ocena: 11
    djandriu napisał:
    Musisz go ustawić w tryb client i zgłoś swojemu dostawcy zmiane maca i nowy podaj mu z tego apa czyli 0090cc...... , a tak na marginesie gratulacje wyboru apa ;) mamy w sieci 8 sztuk - pieniądze wyrzucone w błoto.

Rozwiń prosze czemu pieniądze wyrzucone w błoto, gdyż jak dotąd nie miałem styczności z tym ap i ciekawi mnie co z nimi jest nie tak (poza samą konfiguracją która jak widze jest tragiczna).
    I czemu musi podawać nowego maca skoro AP ma mac clone (no chyba że nie działa ta funkcja tak jak powinna).

Pozdrawiam
  • #4 1741206
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Więc tak
    1. Przy temperaturze powyżej 30°C Ap się zawiesza.
    2. Niekiedy jest tak że wszystkie te apy w sieci się zawieszą tak że trzeba je resetoać do ustawień fabrycznych
    3.Funkcja Wds nie zawsze działa z Apami innych firm.
    4.Jak wejdzie na tego apa więcej niż 5 osób i zaczną ściągać (mają przydzielone prędkości 128 kb/s ) To z tym apem się dzieją cuda - resetuje się , nie da sie pingnąć.
    Podkreślam że mamy w sieci kilka tych apów i z każdym jest tak samo a dwa zdechły i pojechały do reklamacji. Naprawde odradzam kupno tego sprzętu bo może i jest funkcjonalny ale nie za takie pieniądze. Przecież znacie zasadę że co tanie to do d... pozdrawiam
REKLAMA