Rozważam zakup monitora Iiyama 24,5" G-Master Black Hawk G2530HSU-B1 za 670zł lub Iiyama 24" G-Master Black Hawk GE2488HS-B2 za 600zł. Ten pierwszy posiada złącze DP, drugi tylko DVI i HDMI. Oba są z częstotliwością odświeżania 75hz przy rozdzielczości 1920x1080.
Znajomy nastraszył mnie, że przy HDMI przy tej rozdzielczości będę mieć maksymalną częstotliwość odświeżania 60. I tutaj rodzą się moje pytania:
-Lepiej dopłacić te 70zł i wziąć pierwszy monitor, czy zostać przy drugim?
-Czy monitor na rozdzielczości 1920x1080 podpięty kablem HDMI/DVI zacznie gubić klatki lub czy będą jakieś niedogodności (jak to przestrzegał mnie kolega), czy też wszystko będzie w porządku i będzie ich 75?
-Jeżeli zdecyduję się na drugi monitor, ostatecznie lepiej go podpiąć kablem HDMI czy DVI?
-Czy różnica między podpięciem kablem HDMI/DVI a kablem DP jest zauważalna?
Znajomy nastraszył mnie, że przy HDMI przy tej rozdzielczości będę mieć maksymalną częstotliwość odświeżania 60. I tutaj rodzą się moje pytania:
-Lepiej dopłacić te 70zł i wziąć pierwszy monitor, czy zostać przy drugim?
-Czy monitor na rozdzielczości 1920x1080 podpięty kablem HDMI/DVI zacznie gubić klatki lub czy będą jakieś niedogodności (jak to przestrzegał mnie kolega), czy też wszystko będzie w porządku i będzie ich 75?
-Jeżeli zdecyduję się na drugi monitor, ostatecznie lepiej go podpiąć kablem HDMI czy DVI?
-Czy różnica między podpięciem kablem HDMI/DVI a kablem DP jest zauważalna?