Witam!
Kupiłem nowy komputer i nie uruchamia BIOS-u z włożoną kartą graficzną.
Po uruchomieniu wszystko "pracuje" jednak monitor jest czarny, nie reaguje. Połączałem go pod wszystkie wejścia hdmi (2x na karcie graficznej + 1x na płycie głównej). Komputer (BIOS) nie wydaje również żadnych dźwięków.
Po wyciągnięciu karty graficznej, BIOS startuje i mogę również uruchomić Linux-a z pendrive-a.
Mogę dodać, że dysk twardy jest pusty, nie ma na nim systemu, a co z a tym idzie, żadnych sterowników.
Specyfikacja komputera:
Płyta główna: GIGABYTE H110M-S2H
Procesor: Intel Pentium G4600
Pamięć RAM DDR4 8GB 2133 MHz ADATA (Premier Series AD4U213338G15-B)
Grafika: GIGABYTE GTX 1050 Ti OC Low Profile 4G - GV-N105TOC-4GL
Zasilacz: SilentiumPC Vero L2 500W
Co do tej pory zrobiłem:
1. Reset BIOS-u
2. Update BIOS-u do najnowszej wersji.
3. Przełożyłem kostkę RAM do drugiego slotu.
Niestety, nie mam możliwości przełożenia karty graficznej do innego komputera oraz nie posiadam innej (sprawdzonej) karty graficznej.
Macie pomysły, co mogę jeszcze zrobić zanim oddam kartę na rękojmie?
Pozdrawiam
Kupiłem nowy komputer i nie uruchamia BIOS-u z włożoną kartą graficzną.
Po uruchomieniu wszystko "pracuje" jednak monitor jest czarny, nie reaguje. Połączałem go pod wszystkie wejścia hdmi (2x na karcie graficznej + 1x na płycie głównej). Komputer (BIOS) nie wydaje również żadnych dźwięków.
Po wyciągnięciu karty graficznej, BIOS startuje i mogę również uruchomić Linux-a z pendrive-a.
Mogę dodać, że dysk twardy jest pusty, nie ma na nim systemu, a co z a tym idzie, żadnych sterowników.
Specyfikacja komputera:
Płyta główna: GIGABYTE H110M-S2H
Procesor: Intel Pentium G4600
Pamięć RAM DDR4 8GB 2133 MHz ADATA (Premier Series AD4U213338G15-B)
Grafika: GIGABYTE GTX 1050 Ti OC Low Profile 4G - GV-N105TOC-4GL
Zasilacz: SilentiumPC Vero L2 500W
Co do tej pory zrobiłem:
1. Reset BIOS-u
2. Update BIOS-u do najnowszej wersji.
3. Przełożyłem kostkę RAM do drugiego slotu.
Niestety, nie mam możliwości przełożenia karty graficznej do innego komputera oraz nie posiadam innej (sprawdzonej) karty graficznej.
Macie pomysły, co mogę jeszcze zrobić zanim oddam kartę na rękojmie?
Pozdrawiam