Witam zakupiłem nowa płytę główną jaką polecił bodajże ''Kasek'', czyli ASRock H97 Performance, podłączyłem o wszystko dobrze działa, gdyby nie to, ze gdy monitor podłączony jest pod kartę nieważne czy to D-sub czy hdmi, jest brak sygnału.
Ekran jest i system można włączyć tylko na zintegrowanej, oraz gdy kable są od karty odłączone.
Ogarnąłem również że gdy mam podłączone i kartę i zintegrowaną w tym samym momencie, można włączyć gdy w biosie jest graphic adapter ''onboard'', bo PCI-express na kartę nie działa.
Sloty są dobre i działają bo na drugim to samo.
Gdy karta jest w ogóle włożona w slot i np. w onboard normalnie cała podłączona, to komputer ją wykrywa, sterowniki są i w ogóle, jest w menedżerze urządzeń.
Nie wiem juz o co chodzi..
Czemu jest brak sygnału, zawsze coś...
Ekran jest i system można włączyć tylko na zintegrowanej, oraz gdy kable są od karty odłączone.
Ogarnąłem również że gdy mam podłączone i kartę i zintegrowaną w tym samym momencie, można włączyć gdy w biosie jest graphic adapter ''onboard'', bo PCI-express na kartę nie działa.
Sloty są dobre i działają bo na drugim to samo.
Gdy karta jest w ogóle włożona w slot i np. w onboard normalnie cała podłączona, to komputer ją wykrywa, sterowniki są i w ogóle, jest w menedżerze urządzeń.
Nie wiem juz o co chodzi..
Czemu jest brak sygnału, zawsze coś...