logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON XP-205 - Błąd krytyczny - wszystkie diody migają

remekb 11 Mar 2018 12:34 4662 2
REKLAMA
  • #1 17095251
    remekb
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Cześć. Posiadam drukarkę EPSON XP-205. Dwa dni temu bezproblemowo drukowałem dokumenty oraz zdjęcia (na papierze foto). W dniu wczorajszym po włączeniu drukarki diody sygnalizują błąd krytyczny (wszystkie diody migają). W instrukcji wyczytałem, że oznacza to, że w urządzeniu utkwił papier lub ciało obce. Kilkukrotnie ze wszystkich stron dokładnie obejrzałem drukarkę i nie znalazłem żadnego kawałka papieru ani innej rzeczy. Błąd niestety nie znika.
    Czy ktoś ma pomysł jaka może być przyczyna tego błędu?
    Z góry dzięki za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17097191
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 288
    Podaj więcej szczegółów, czy po włączeniu karetka z tuszami jeździ? Czy wałek się obraca? Czy skaner jeździ i świeci. Czy Diody migają równocześnie czy na przemian. Jaki błąd pokazuje Wic Reset?
  • #3 18803876
    przemek41265
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Mialem to samo. Czyszczenie czujnika swiatla nic nie dala. Pomogla wymiana TUSZY. Zalozylem tanie nieorginalne i drukarka zaraz ruszyla. Sprzet uzywam raz na 2 miesiace i tusze pewnie zasychaja. Problem ze drukarka w takim stanie z mrugajacymi diodami uniemozliwa czyszczenie glowicy
REKLAMA