logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Wordpress] Białe tło i błąd 500 po przeniesieniu na serwer webd.pl

mysiak 11 Mar 2018 20:16 3123 3
REKLAMA
  • #1 17096410
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witajcie. Mam problem ze strona www. Zrobiłem zmiane hostingu. Do tej pory strona byla utrzymywana na hostigu autora. Teraz wrzucilem strone na serwer webd.pl odtworzylem baze danych i klapa - pokazuje sie tylko biale tlo nic nie działa. Sprawa jest dosyć pilna. Strona zostala stworzona na word press. Probowalem zainstalowac word pressa i przerzucic katalog ze starego serwera ale efekt jest taki sam. W ie mam komunikat blad 500. Czy znajdzie sie ktos kto chcialby mi pomoc? Moze być nawet odpłatnie. Nie jestem orlem w stronach www a to pilna sprawa. I jeszcze jedno: czy jest szansa, że autor zaszyl gdzies w kodzie regułę, ze strona ma dzialac wylacznie na ich serwerze?
  • REKLAMA
  • #2 17100383
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17105891
    mk89rak
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witaj, pokaż adres strony - to może ułatwi sprawę.
    Ponad to:
    w pliku wp-config.php zmień wpis:
    *define('WP_DEBUG', false);*
    na *define('WP_DEBUG', true);*
    (wg https://codex.wordpress.org/WP_DEBUG)

Jeżeli masz możliwość powtórzyć proces to użyj wtyczki "duplicator"

Ewentualnie przez ftp usuń szablon strony, WP powinien przełączyć się na domyślny. Poza tym mogły nastąpić nieprawidłowości w związku z przeniesieniem strony i db. Jeżeli masz możliwość preinstaluj WP na nowym serwerze a następnie użyj duplicatora - jest to darmowa wtyczka.

"W jaki sposób odtworzyłeś bazę danych?"
  • #4 17136749
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Problem rozwiązany. Zainstalowałem wordpress od nowa po czym przekopiowałem stare pliki jeszcze raz. Zaczeły wyświetlać się błędy, które wzieły się stąd, że po przesłaniu plików na FTP niektóre pliki zmieniły nazwy. Nie wiem czemu tak się stało ale po "naprawie" nazw plików wszystko działa.
REKLAMA