Tak jak kolega napisał spróbuj uruchomić z PP,, czy jak naciskasz pilota to słychać jakąś reakcję na centrali , obstawiałbym odbiornik lub centralę bo raczej mało prawdopodobne żeby padły 2 piloty w tym samym czasie, odbiornik niestety jest na płycie centrali i jedynie serwis może pomóc, ale jak pójdzie z wejścia PP to dołożysz nowe radio i będzie działać. Możesz spróbować ponownie wpisać piloty do radia.
Tak jak pisał poprzednik odbiornik jest na płycie centrali. Nie napisałeś jednak czy być może nie masz dodatkowego odbiornika (podpiętego do zacisku PP) i zupełnie innych pilotów....
Fotografia pilotów i podłączeń do zacisków centrali pomogła by na pewno. Masz przycisk do otwierania bramy bez konieczności użycia pilota? Może przewód do niego lub on sam ma zwarcie?
Wtedy Led PP świeciła by się non stop...
Montaż i serwis automatyki do bram wjazdowych i garażowych.
Automatyzacja rolet, zdalne sterowania piloty i odbiorniki. Tel. 503930033 “ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
Połącz zacisk 12-9 impulsem ,czy brama ruszy.Sprawdź mikrowyłącznik przy klapce rozblokowania napędu.Nie pamiętam dokładnie na co miał wpływ-elektronikę czy silnik.
Otwierając klapkę rozblokujemy napęd mechanicznie,natomiast mikrowyłącznik odcina zasilanie ,tylko nie pamiętam czego (dawno nie miałem tego napędu przed sobą),elektronikę czy silnik.
Dodano po 4 [minuty]:
Odblokuj napęd klapką,zobacz czy jest mikrowyłącznik ,nacisnij go i sprawdź pilotem lub przez ręczne sterowanie o którym wspominamy ,czy napęd ruszy.
Sorki, że otworzyłem temat ale zauważyłem jedną ważną rzecz którą warto dodać dla Ciebie i innych...
Masz odbiornik flor na płycie centrali sterującej. Niestety w zacisku antenowym odbiornika nie zauważyłem anteny (przewód/drut w izolacji o długości ok. 17 cm), która na pewno poprawi zasięg. Ponadto piloty zmiennokodowe używane kilkanaście/kilkadziesiąt razy bez zasięgu nie będą w stanie za pierwszym razem spowodować reakcji tego odbiornika...
Montaż i serwis automatyki do bram wjazdowych i garażowych.
Automatyzacja rolet, zdalne sterowania piloty i odbiorniki. Tel. 503930033 “ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
Użytkownik zgłosił problem z napędem bramy Nice Robo 500, który przestał reagować na pilota, mimo że diody foto, FCC i FCA świecą się. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie działania napędu z przycisku podłączonego do zacisków PP i 9 oraz zbadanie odbiornika i centrali, ponieważ mało prawdopodobne jest, aby dwa piloty jednocześnie przestały działać. Wskazano również na możliwość uszkodzenia mikrowyłącznika przy klapce rozblokowania napędu. Po wykonaniu kilku testów, w tym połączeniu zacisków oraz sprawdzeniu mikrowyłącznika, napęd ostatecznie zaczął działać, co sugeruje, że problem mógł być związany z mechanizmem rozblokowania. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.