logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Faac 740 z krańcówkami magnetycznymi sam się otwiera.

Rafal033 14 Mar 2018 19:16 1938 3
REKLAMA
  • #1 17103105
    Rafal033
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Brama faac 740 sama się otwiera ale nie do końca, np do połowy albo ok 1/3 szerokości. Po otwarciu jej pilotem do końca występuje problem z zamknięciem, brama rusza ok 10-15cm i zatrzymuje się po ponownym wciśnięciu pilota wraca do pozycji całkowitego otwarcia. Po kilku takich próbach zamyka się całkiem. I tak do następnego samoczynnego uchylenia. Dodam ze brama jest z magnesami. Od czego zacząć w poszukiwaniu usterki ???? Proszę o wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 17103284
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1491
    Przede wszystkim zajrzeć do środka i ocenić stan połączeń na płycie.
    Masz oprócz radia podłączone jeszcze jakieś przyciski do otwierania bramy?
    Co wyświetla się na wyświetlaczu kiedy się sama otwiera?
    Miałem taki przypadek, że myszy grasowały w obudowie i też działy się dziwne rzeczy.
  • REKLAMA
  • #3 17103339
    Rafal033
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Nie ma nic więcej do otwierania tylko radio. To się zaczęło dziać dziś a że dopiero wieczorem miałem czas to jeszcze do środka nie zakładałem i to jest też tak że nie wiadomo kiedy się otwiera. Czekałem pół godz i nic po godzinie zobaczyłem że się otworzyła. No nic dzięki będę coś działał w sobotę i pytał dalej.
  • #4 17103376
    tmtch
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Jak tak będziesz patrzył i czekał, to otwórz obudowę, będziesz widział co wskazuje wyświetlacz. To znacznie ułatwi i przyśpieszy diagnozę.
REKLAMA