logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice w wyświetlaniu strony i animacji Flash w Firefox i IE - jak to naprawić?

budgieda 17 Sie 2005 22:36 1791 3
REKLAMA
  • #1 1742704
    budgieda
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    mam problem z wlasna strona,jak zrobic by mozilla poprawnie ja wyswietlala,mam calkiem inny uklad stron niz w iexplorerze, tak samo jest z animacja we flashu, z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 1742768
    tszczesn
    Specjalista - oldradio
    Ocena: 184
    budgieda napisał:
    mam problem z wlasna strona,jak zrobic by mozilla poprawnie ja wyswietlala,mam calkiem inny uklad stron niz w iexplorerze, tak samo jest z animacja we flashu, z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi

Doprowadzić ją do tego, żeby poprawnie przechodziła test na stronie http://validator.w3.org/ - to tester zgodności kodu ze standardem HTML opracowany przez W3C - organizację zajmująca się tworzeniem standardu języka HTML.

A do tworzenia stron nie używać FrontPage (ani innych narzędzi MS), bo one (podobno specjalnie) produkują kod zgodny tylko z IE. Jest mnóstwo innych edytorów, równiez darmowych - np. w Mozilli (ale nie w Firefoksie) jest tez edytor stron WWW.
  • REKLAMA
  • #3 1866457
    volter
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    najlepiej metoda prób i błędów poprawiac kod strony jeśli nie wiesz co jest nie tak. mozilla firefox nie obsługuje wszystkich skryptów javy i niektórych parametrów HTML służących do budowy strony WWW. dlatego musisz dostosować swoją stronę do firefoxa. prześlij mi adres tej stronki to moge pomóc w rozwiązaniu problemu....
  • #4 1866818
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    volter -> metodą prób i błędów? a nie lepiej skorzystać z własnej wiedzy (oczywiście trzeba ją mieć, ale jak ktoś się bierze za robienie stron, to zakładam, że zna html) i zoptymalizować / poprawić stronę?
    nie chodzi o dostosowanie do firefoxa, tylko do standardów wyznaczanych przez W3C, tak jak wyżej napisał tszczesn. dobrym pomysłem jest zrobić tak jak napisał i przepuścić stronę przez walidator. tylko polecam obchodzić się z tym ostrożnie, bo jego podpowiedzi mogą być mylące, wiem z doświadczenia.
    jeśli czujesz, że sobie nie poradzisz, możesz wkleić tutaj kod strony (cały, a nie fragment), zapewne ktoś Ci podpowie co z nim zrobić:)
REKLAMA